Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tentoonstelling over plantenveredeling en voedselvoorziening

Enza Zaden, Syngenta, Bejo Zaden en het Ministerie van Economische Zaken hebben de expositie The Science of Seeds in Museum Boerhaave in Leiden ingericht. Science of Seeds geeft een beeld van de mogelijkheden van hightech veredeling om nieuwe, duurzame voedselgewassen te kweken.

Het ontwikkelen van nieuwe voedselgewassen is essentieel om bij te dragen aan voedselzekerheid voor een groeiende wereldpopulatie. In de expositie The Science of Seeds wordt de ontwikkeling van nieuwe voedselgewassen door middel van zaadveredeling in beeld gebracht. De tentoonstelling verklaart aan het grote publiek wat plantenveredeling is en welke nieuwe technologie hierin speelt.

De tentoonstelling is gebaseerd op werk van fotograaf Jos Jansen. Jansen is gefascineerd door de ontwikkeling van nieuwe voedselgewassen door middel van zaadveredeling. De tentoonstelling toont de dualiteit van het proces: de romantiek van het aardse versus de rationaliteit van de moderne bio-wetenschappen. De foto's van deze expositie zijn afkomstig uit het boek SEEDS van Jos Jansen gefotografeerd in Seed Valley, het gebied tussen Alkmaar en Enkhuizen. In dit gebied zijn verschillende zaadbedrijven gevestigd die tot de top tien in de wereld behoren wat betreft gewasveredeling en zaadtechnologie.

De fototentoonstelling is te zien in Museum Boerhaave in Leiden van vrijdag 8 mei tot en met maandag 6 september 2015.

Bron: foodvalleyupdate.nl
Publicatiedatum: