Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
hippe en gezonde alternatieven voor pasta, aardappelen en rijst

Wortelspaghetti en bloemkoolcouscous bij Tesco

Een belangrijke trend op het gebied van verantwoorde voeding is momenteel het spiraliseren of met een mixer blenden van groenten om caloriearme alternatieven voor koolhydraten te creëren. Populair zijn groente-varianten van pasta, puree, rijst, couscous of brood.



Deze trend groeide met name in het afgelopen jaar in Amerika en Europa. Supermarkt Tesco in het Verenigd Koninkrijk haakt nu hierop in door een assortiment van voorverpakte groentealternatieven aan te bieden. In dit assortiment zijn bloemkool-couscous, wortelspaghetti en courgettelinten opgenomen.

Emma Bonny, inkoper van geprepareerde groenten voor Tesco, gaf aan dat groente-alternatieven voor koolhydraatrijke voeding als aardappelen, rijst en pasta steeds populairder worden en niet alleen voor bewuste gezondheidsfreaks. Het nieuwe assortiment is bijvoorbeeld ook interessant voor mensen met een glutenvrij dieet.

De wortelspaghetti en courgettelinten zijn een duidelijke vervanger voor pasta. De bloemkool-couscous kan echter zowel koud als warm gegeten worden en kan gebruikt worden als alternatief voor rijst of aardappelpuree.

De drie pakketten kosten elk £1 (€2.80) en zullen verkrijgbaar zijn in 235 Tesco-supermarkten in het Verenigd Koninkrijk. 

Bron: tescoplc.com 
Publicatiedatum: