Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Nobel, Nobel Groenten en Fruit:

"Massa is kassa"

Tholen - Jan Nobel is een tevreden man. Vanaf 2008 is hij actief met Nobel Groenten en Fruit en steeds meer klanten weten zijn handelsbedrijf in Bergschenhoek te vinden. "Ze komen uit het hele land en ook uit Duitsland, dat heeft me eigenlijk zelf ook wel verbaasd", vertelt de handelaar. "We zijn al een keer verhuisd naar een grotere locatie maar ook hier staan we continue vol met handel. Daar is eigenlijk maar één oplossing voor: nog sneller verkopen!"



Waar Jan zich in eerste instantie op de restpartijen richtte, is hij die fase inmiddels ontgroeid. "Ik koop zelf op de veilingen in België, Venlo en bij The Greenery, betrek rechtstreeks product van Nederlandse telers en krijg veel aanvoer van importeurs. Zelf importeren doe ik nauwelijks. Soms overweeg ik het weleens, maar als je ziet hoeveel importhandel ik aangeboden krijg, dan zie ik er weer snel vanaf. Voor onze tak van sport geloof ik ook niet in online handel. We hebben hier bijvoorbeeld aardbeien voor verschillende prijzen, dan moet je zien wat je koopt. Maar wij verkopen geen rommel!"

Nobel voert geen totaalassortiment, maar wel een erg ruim assortiment. "We zijn echt sterk in alle soorten tomaten, zachtfruit, peren, perssinaasappelen en kas- en vollegrondsgroenten. Afgelopen jaar hebben we ons assortiment met zo'n 20-30 producten uitgebreid. Persoonlijk vind ik dit één van de mooiste tijden van het jaar met al dat zacht- en steenfruit. Ik koop vaak grote volumes in en kan de handel daardoor scherp aanbieden, massa is tenslotte kassa. Hier krijg je veel voor weinig!"



Lennart van Kooten is vorig jaar als verkoper in dienst gekomen bij Nobel, zodat het werk nu fulltime door vier personen wordt uitgevoerd. "De kunst is om met zo weinig mogelijk man zo veel mogelijk te doen en de kosten laag te houden", zegt de handelaar, die zijn handel met name aan marktkooplui, winkeliers, horeca en collega-groothandelaren verkoopt. "Veel ambulante handelaren doen het echt goed. Het is alleen jammer dat dit vak weinig tot geen jongeren trekt waardoor opvolging van veel handelaren niet gegarandeerd is, maar in de toekomst kunnen we niet kijken."

Het pand in Bergschenhoek is voor de jongens goud waard. "We hebben hier een prachtige gekoelde loods van 1.500 m2 met laaddocks. Het is voor ons niet nadelig dat we niet op een handelscentrum gevestigd zijn. De mensen weten ons te vinden en iedereen die hier binnenstapt, is geïnteresseerd in handel. Nobel Groenten en Fruit zit mooi centraal in Nederland: tussen Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De klanten kunnen hier van 6 tot 6 terecht. We vermaken ons hier opperbest!"

Voor meer informatie:
Nobel Groenten en Fruit BV
Hoekeindseweg 141
2661 DP Bergschenhoek
T: 010-5298891