Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rick Mengers, ZON fruit & vegetables:

"Vraag en aanbod goed in balans op vlakke aspergemarkt"

Tholen - Pinksteren leidde nauwelijks tot extra vraag naar asperges dit jaar. Dat is de conclusie van aspergeverkoper Rick Mengers van ZON fruit & vegetables. "Er zit niet al te veel stemming in de markt. Het aanbod ligt nu op het gemiddelde van andere jaren, alleen de kilo's van de late rassen lopen duidelijk achter. Al met al is het een vlak seizoen."



"De vraag is redelijk breed. Frankrijk was wat later dan anders, maar begint er nu ook aan te trekken en ook in het binnenland lopen de acties goed door. De kwaliteit van de asperges is erg goed, maar we hebben natuurlijk ook nog nauwelijks warm weer gehad. Om de prijs in de benen te houden, is het weer ideaal, want vraag en aanbod zijn mooi in balans. Dat is toch lastiger als het warm wordt en je in één keer een hausse binnenkrijgt."



De prijs van de dubbel-A asperges ligt momenteel rond de 3,50 euro. "Een redelijke prijs voor de tijd van het jaar", besluit Mengers. "De telers met de vroege teelt hebben dit jaar erg goed gezeten. Binnen anderhalve week houdt de tunnelteelt alweer op, maar de aanvoer van de late rassen, die langzaam op gang kwam, trekt nog wel een aantal weken door."

Voor meer informatie:
Rick Mengers
ZON fruit & vegetables
Tel: 077-3239540
www.zon-business.com