Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Champignonkwekerij Elst moet aandeelhouders uitkopen

De grootaandeelhouders van de champignonteeltbedrijf Elst te Monaghan in Ierland zijn door de rechter opgedragen om voor €30,6 miljoen hun andere aandeelhouders uit te kopen. Elst is een holding die is ontstaan vanuit een fusie van Carbury Mushrooms en Monaghan Middlebrook Mushrooms Ltd. De andere aandeelhouders zijn georganiseerd in de Donegal Investment Group (DIG) en procedeerden tegen de drijvende kracht achter Elst, de familie Wilson die tevens grootaandeelhouders zijn.

De rechter kwam tot deze beslissing naar aanleiding van klachten van de DIG over het management van Elst. Recent heeft Elst een champignonkwekerij in Canada overgenomen zonder dat dit met alle aandeelhouders is overlegd. Volgens andere klachten werd de onderneming gerund alsof het een familiebedrijf betrof. Zo zou de familie Wilson bestuursvergaderingen slechts gebruiken als informatiebijeenkomsten, waarin beslissingen als salarisverhoging of acquisitie werden uitgelegd, terwijl deze al uitgevoerd waren.

De rechter besloot tot de uitkoopprijs van €30,6 miljoen, hoewel de DIG aanvankelijk om €34 miljoen vroeg. De uitkoopprijs komt overeen met afspraken die in 2013 gemaakt zijn tussen de DIG en de familie Wilson over uitkoop. Daarbij is de rechter van mening dat afgezien van het gebrek aan inspraak er geen sprake is geweest van fraude of andere vormen van mismanagement. 

Bron: www.irishtimes.com
Publicatiedatum: