Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LEAF Demonstration Farm Status toegekend aan Eric Wall Ltd

Het Britse Eric Wall Ltd uit Chichester heeft dankzij haar duurzame productiemethoden een status gekregen als LEAF (Linking Environment And Farming) Demonstration Farm. De glastuinder en tomatenproducent maakt daarmee deel uit van een selecte groep van 40 duurzame AGF-bedrijven op de Britse Eilanden.



LEAF Demonstration Farms fungeren als leerbedrijven voor producenten en leveranciers, die duurzame landbouw willen bedrijven volgens Integrated Farm Management (IFM). IFM maakt gebruik van moderne technologie en traditionele methoden om het milieu te sparen en lokale gemeenschappen bij het productieproces te betrekken.



Eric Wall Ltd, een familiebedrijf, heeft in de afgelopen jaren uiteenlopende verbeteringen toegepast op het gebied van duurzame teelt en het terugdringen van de uitstoot van kasgassen. Dit door middel van meer energie-efficiƫnte boilers, het upgraden van verwarmingsbuizen, isolerende opslagtanks en het gebruik van thermische schermen. Het bedrijf hanteert ook een innovatief duurzaam waterbeheer. Het gebruik van water op de site wordt scherp gecontroleerd voor maximale efficiency. Daarnaast is het bedrijf, onder meer door het houden van open dagen, erg actief in de regio.



Het LEAF-project wordt gesponsord door Grodan, HSBC, Koppert en Plant Raisers.


Meer informatie:
Eric Wall Ltd
Pollards House | Lake Lane | Barnham | West Sussex | PO22 0AD
T: 01243 555 071
 
Publicatiedatum: