Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overvloedige komkommeroogst in Dinajpur (Bangladesh)

Een overvloedige komkommeroogst met een goede marktprijs hebben voor blijde gezichten gezorgd bij telers in Dinajpur. "Voor onze wintergroenten hebben we eerder dit jaar geen eerlijke prijs gekregen vanwege blokkades en stakingen, maar daarnaast teelden we komkommers. Dit compenseert onze verliezen," vertelt algemeen directeur, Abdur Razzak uit het dorp Singra.

Goede prijzen

Tijdens een bezoek aan komkommertelers in Birganj, Bochaganj, Birampur en Khansama upazilas, trof deze correspondent telers aan die hun waren direct vanaf het land verkochten voor Tk 10 to Tk 12 (€ 0,12 tot € 0,14 ) per kilo. Komkommers worden ook gedistribueerd naar andere delen van het land. Gulzar Mia uit het dorp Motihara, Nawabganj, vertelde dat ze goede prijzen krijgen op de markt. "We krijgen bijna dagelijks kopers van buiten het district," zei hij. 

Susanta Borua, een handelaar uit Chittagong, vertelde dat er in zijn regio veel vraag is naar de in Dinajpur geteelde komkommers en hij komt ieder jaar naar Dinajpur om in te kopen. De komkommerprijs is echter hoog dit jaar, voegde hij toe. Volgens het Ministerie van Landbouwontwikkeling (DAE) werd zo'n 258 hectare land gebruikt voor komkommerteelt in Dinajpur en de opbrengst was 4.880 ton. Ambtenaren van DAE delen mee dat de beoogde opbrengst dit jaar overtroffen zal worden vanwege de overvloedige oogst als gevolg van het gunstige weer.

Komkommerteelt loopt meestal van eind december tot januari. De kosten voor planten, telen en oogsten bedragen ongeveer TK 50.000 (€ 578), aldus algemeen directeur Khokon van Birganj upazila.
 
bron: thedailystar.net
Publicatiedatum: