Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Sevenhuijsen, Tuindersbelang:

"Goede vraag witte kool, rode loopt stuk minder"

Tholen - Al enkele weken is er een goede vraag naar witte kool. "De vraag is heel breed. Exportbestemmingen zijn onder meer Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje, Israël, Saudi-Arabië en Maleisië", vertelt Gerard Sevenhuijsen van Tuindersbelang uit Warmenhuizen, gespecialiseerd in de bemiddeling van rode en witte kool. "Er ging ook wat kool richting Polen, maar dat is een stuk minder geworden en ook de export naar Zuidoost-Europa is wat aan het minderen."

"Het aanbod witte kool is minder dan andere jaren en dat geldt ook voor de landen om ons heen. De prijs ligt rond de 32 cent voor de grote maten. Een redelijke prijs, maar ook niet extreem hoog. En het mag ook wel een keer", vindt Gerard, die voor de komende weken een stabiele marktsituatie verwacht. "De markt voor rode kool is een stuk lastiger. Er is wel wat vraag, maar aanbod zat en de prijs is met 11 cent voor de grote maten behoorlijk laag."

Voor meer informatie:
Tuindersbelang
Dergmeerweg 3,
1749 VA Warmenhuizen.
Tel: 0226-391000
Fax: 0226-391191
tuindersbelang@hetnet.nl
www.tuindersbelang.nl