Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse aspergetelers lijden onder het minimumloon

"Tot nu toe ben ik op zich zeer tevreden", zegt Dietrich Paul van de aspergetelersvereniging in Niedersachsen over het huidige aspergeseizoen. De deelstaat vormt het belangrijkste aspergeteeltgebied van Duitsland met bijna één vierde van het totale Duitse aspergeareaal. Paul verwijst naar de koude maand april, waardoor het seizoen na de recordstart van vorig jaar dit maal vertraging opliep.

"Mei lijkt echter een en ander op gang te brengen", zegt Paul. Op 24 juni zal het seizoen traditioneel eindigen. "Ik heb er vertrouwen in dat het seizoen goed zal verlopen als het niet nog kouder gaat worden". Waar Dietrich Paul zich wel zorgen over maakt, is het minimumloon. De teler moet sinds dit jaar minimaal 7,40 euro per uur aan zijn werknemers betalen. Daarnaast zorgen de nieuwe registratieplichten voor veel extra bureaucratie. "De personeelskosten maken nu al zo'n 50 procent van de totale bedrijfskosten uit", meldt hij. Gelukkig liggen de overige kostendrijvers, zoals bemesting en brandstof, momenteel in ieder geval op een constant niveau.
Publicatiedatum: