Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arno van den Oord (Champoord):

"Lagere aanvoer zorgt voor gezonde champignonmarkt"

Tholen - Normaal kan deze periode weleens wat tammer zijn in de champignonhandel, maar momenteel is de vraag redelijk goed. "Eigenlijk is de vraag best constant dit seizoen. De aanvoer is wat lager dan we gewend zijn en dat geeft een gezonde marktsituatie", vertelt Arno van den Oord van champignon- en taugégroothandel Champoord uit Ammerzoden.

"De prijs van de witte champignons ligt rond de 1,50-1,60 euro. De bruine blijven wat achter en de speciale soorten lopen redelijk mee. Het Verenigd Koninkrijk is nog niet zo vragend, maar over de afzet naar de Benelux mogen we zeker niet klagen", vertelt Arno. Champoord exporteert door heel Europa, maar ziet ook daarbuiten nog genoeg groeipotentie voor de export van Hollandse champignons.

"Hopelijk blijft de markt stabiel. We zien het in elk geval positief in. Het is wel eens minder geweest in deze tijd van het jaar met de concurrentie van tal van andere producten en de kwaliteit van de champignons is redelijk tot goed", vertelt Arno. "Ook de afzet van taugé verloopt vlot en is weer terug van weggeweest. Wij zien goede mogelijkheden in de taugé en willen die productie in de toekomst verder uitbreiden."

Voor meer informatie:
Arno van den Oord
Champoord bv
Uilecotenweg 7
5324 JT Ammerzoden
Tel. 073 599 17 54
Fax 073 599 38 26
www.champoord.nl