Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Juiste toepassing biostimulanten en Trianum

Inmiddels zitten we in een seizoen waarin veel water wordt gegeven en er dus ook veel drainwater uit het substraat loopt. Dat maakt het extra belangrijk om stil te staan bij de spelregels voor juiste toepassing van Trianum en biostimulanten (ProParva, ProFortum, ProTerrum) via het druppelsysteem.

Zorg ervoor dat deze producten aan het eind van de dag in de mat terechtkomen en dat er in de uren na de toepassing minimaal gedraineerd wordt. Dat vraagt eenmalig wat rekenwerk. Hoeveel water zit er in de leidingen tussen de unit en de druppelaars? Met hoeveel druppelbeurten komt dit overeen? Op de Trianum-pagina van de Koppert website staat een Excel rekenblad waarmee u deze berekening kunt maken.


 
De uitkomst van de berekening kan bijvoorbeeld zijn dat de leidinginhoud ongeveer overeenkomt met 3 druppelbeurten. Pas dan de producten toe 3 of 4 druppelbeurten vóór de laatste druppelbeurt van die dag. Zo blijft er geen product in de leidingen staan (dat zou slecht zijn voor Trianum) en kunnen plant- en bodemleven de biostimulanten 's nachts goed opnemen.


Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com

Publicatiedatum: