Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Coexphal en Ecohal starten fusie-onderhandelingen

In Spanje hebben de telersverenigingen Coexphal en Ecohal de onderhandelingen gestart om te komen tot een fusie. Als dit doorgaat, ontstaat een van de grootste ondernemingen in de Europese groenten- en fruitsector, waarin veel tuinbouwbedrijven uit Almeria en Granada zijn verenigd.



Coexphal werd opgericht in 1977 en bestaat uit 58 groenten- en fruitbedrijven, goed voor 70% van de groenten- en fruitexport en 65% van de productie in Almeria. Bedrijven en coöperaties, die zijn aangesloten bij Coexphal, produceren 2 miljoen ton per jaar en hebben gezamenlijk een omzet van 1.576 miljoen euro en 19.000 medewerkers in dienst. Er zijn 9.500 telers bij aangesloten met een gezamenlijk areaal van 20.800 hectare.

Ecohal bestaat uit 19 bedrijven in de provincies Almeria en Granada met een productie van 1,5 miljoen ton per jaar en een omzet van 850 miljoen euro. Bij deze vereniging zijn 15.000 telers aangesloten met een areaal van totaal 20.000 hectare. Ecohal teelt daarbij 7.000 hectare tropische gewassen.

Na een fusie zou een partij ontstaan met een waarde van meer dan 2.400 miljoen euro, 3,5 miljoen ton groenten en fruit, 40.800 hectare gerund door 24.500 telers met 60.000 mensen in dienst.
Publicatiedatum: