Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekenland: Zeekraal, een superfood met grote vooruitzichten

Het Griekse bedrijf Ikonomoudi, een familiebedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot 1936, is gewijd aan de productie en export van zeekraal. Zeekraal wint aan populariteit bij het bereiden van visgerechten in landen als Dubai en het Verenigd Koninkrijk.

"In Dubai wordt het al de nieuwe 'superfood' genoemd en de vraag neemt elk jaar toe. Zeekraal wordt zowel in kassen als in de volle grond geteeld en de beschikbaarheid is er het hele jaar door. Griekse consumenten waarderen het niet alleen om de gezonde eigenschappen, maar ook voor de zoute smaak en de knapperigheid, veelal in combinatie met de Griekse drank Ouzo. Het is ook populair als ingrediënt voor salades in combinatie met vis of in omeletten," aldus mevrouw Noni, vertegenwoordiger bij Ikonomoudi.



"De omzet neemt elk jaar toe, vooral naarmate het product beter bekend wordt. In Griekenland wordt het gedistribueerd naar retailers en supermarkten en voor de exportmarkt hebben we een directe lijn naar de importeurs. Landen als Duitsland, Italië en Bulgarije kopen het vers."



Op de binnenlandse markt blijft zeekraal populair in de horeca, die goed is voor ongeveer 60% van de totale omzet. Ikonomoudi is van plan om het product in oktober in Frankrijk en Nederland te lanceren.


Meer informatie:
Ikonomoudi
Noni Hara Christos
tel 0030-6943-900-012
mobile 0030-6932-1642-83
harrkost@gmail.com

Author: Juan Zea Estellés / Yzza Ibrahim
 

 
Publicatiedatum: