Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kennisuitwisseling op tuinbouw-gebied"

Dijksma met Rijk Zwaan en Rabo naar Myanmar

Staatssecretaris Dijksma brengt van maandag 18 tot en met donderdag 21 mei een bezoek aan Myanmar. Het bezoek zal een verdere impuls geven aan de groeiende betrekkingen tussen Nederland en Myanmar op het gebied van de land- en tuinbouw en voedselzekerheid. Met Dijksma reizen 15 Nederlandse bedrijven mee, waaronder de Rabobank, Rijk Zwaan en De Heus.

Dijksma: "Myanmar staat nog in de kinderschoenen als het gaat om de ontwikkeling van landbouw en het zorgen voor voedselzekerheid. Nederland kan daaraan een belangrijke bijdrage leveren door kennisoverdracht op agrarisch gebied. Daarnaast zijn er veel kansen voor Nederlandse bedrijven."

Bezoek
De reis begint in de hoofdstad Nay Pyi Daw met gesprekken met de ministers van National Planning and Economic Development, Agriculture and Irrigation en Livestock, Fisheries and Rural Development. Vervolgens zal de staatssecretaris het Inle Lake bezoeken waar op drijvende eilanden groenten worden geproduceerd. Daarnaast zal zij het State Agricultural College, groenten- en aardappelproducenten en een melkveebedrijf bezoeken. In Yangon wordt het programma afgesloten met gesprekken met de Wereldbank en een bijeenkomst met Nederlandse vertegenwoordigers van de private sector, NGO's en internationale organisaties.



Kennisrevolutie
Samen met minister U Kan Zaw van National Planning and Economic Development zal staatssecretaris Dijksma een memorandum of understanding (MOU) ondertekenen op het gebied van de landbouwsamenwerking. Voor de samenwerking is gekozen voor sectoren tuinbouw, aardappelen, zaaizaad, zuivel, pluimvee en visserij. Het MOU zal de samenwerking en het uitvoeren van projecten verder formaliseren en daarmee ook vergemakkelijken. Er is onder meer afgesproken dat er kennisuitwisseling zal plaatsvinden om het onderwijssysteem te verbeteren, en dat samenwerking tussen Nederlandse en Myanmarese bedrijven en telersorganisaties zal worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Experts van de Wageningen Universiteit zullen hun kennis over telen met goede zaden delen met lokale experts die vervolgens de telers in Myanmar gaan trainen.

Bron: Rijksoverheid
Publicatiedatum: