Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: geen overaanbod tomaten waardoor goede prijzen

"Net als alle andere seizoensgroenten doen de tomaten het erg goed. De hoeveelheden zijn lager dan in de afgelopen jaren en de lokale productie in Centraal- en Noord-Italië is een beetje laat, dus er is geen overaanbod, ook niet uit Sicilië. Dit betekent dat de prijzen niet zijn gedaald," zegt Mario Tartari van Eurofruit.



"Trostomaten worden verkocht tegen € 1-1,20 / kg voor vroege rassen en € 1,50-1,70 / kg voor extra kwaliteit. De Piccadilly zit tussen € 1,80 en 2,20 / kg, terwijl de cherry- en dadeltomaten respectievelijk tussen de € 2-2,50 en € 2,50- 2,80 zitten. Saladetomaten doen het weer iets beter: de consumptie groeit met prijzen rond de € 1-1,30 en zelfs € 1,50 / kg. Vleestomaten starten vanaf € 2,50 en bereiken 3,50 € / kg. Geribbelde Pachinotomaten worden verkocht tegen € 2-2,50 / kg. "

Er komt momenteel maar weinig uit het buitenland, alleen een beetje uit Spanje en Nederland. "Spanje heeft een lagere kwaliteit dan de Italiaanse producten en prijzen liggen onder de € 1. Nederlandse tomaten worden verkocht tegen min of meer dezelfde prijzen als de Italiaanse tomaten, maar zijn minder zoet."



"In de komende weken gaan regio's als Lazio, Romagna en Piemonte beginnen met produceren, zodat markten waarschijnlijk lokale producten kiezen, hoewel Sicilië zal blijven produceren tot eind juni."

Met betrekking tot de winter legt het bedrijf uit dat veel producten geen goede start hadden, maar dat de situatie een stuk is verbeterd, vooral door de betere kwaliteit van nieuwe rassen."



Publicatiedatum: