Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Luchtaangedreven onkruidwieder spaart arbeid en milieu

Bob Stutton van Sutton Ag is erg te spreken over zijn nieuwste onkruidverdelger: de Steketee IC Weeder. Stutton: "Het uitroeien van onkruid blijft voor de agrosector een grote uitdaging. Na jaren verschillende apparaten te hebben geprobeerd, lijk ik nu toch de perfecte machine te hebben gevonden." Zijn onkruidwieder is uitermate geschikt voor gewassen die in rijen opgesteld zijn zoals in Salinas Valley, Central Coast, Imperial Valley in Californië en Yuma, Arizona. De machine is uitgerust met een camera om de positie van de plant te herkennen en wiedt daar vervolgens snel en accuraat omheen.

Grootschalige operaties
"Het onkruid kan nu gewied worden door enkel de trekker te besturen." zegt Sutton. "Door hogere arbeidskosten wordt de machine vaker gebruikt in Europa. In de Verenigde Staten kan de machine voordeliger zijn doordat het areaal doorgaans groter is. Daarnaast wordt het steeds lastiger om aan personeel te komen."




Voedselveiligheid
Doordat de machine geen hydraulisch systeem gebruikt maar aangedreven wordt door luchtdruk is het systeem veilig voor gewassen. Bij een eventueel lek komt er geen olie in de gewassen maar lucht.

Kostenbesparing
De kosten voor het gebruik hangen grotendeels af van de hoeveelheden onkruid die verwijderd moeten worden. Stutton: "De kosten voor het verwijderen van onkruid zijn lastig te berekenen. Wieden in een team van 25 mensen kost ongeveer $100 (€88) per areaal. Als je in één keer het onkruid verwijdert met een tractor kost dat $40 (€35) per areaal. Een conservatieve schatting komt op een kostenbesparing van $50 (€44) per areaal. Een teler met 2000 areaal, wat niet ongebruikelijk is in de Salinas Valley, heeft dat bedrag in twee jaar terugverdiend. In sommige gevallen betaalt de machine zichzelf terug in een jaar."




About Sutton Ag
Sutton Ag is gespecialiseerd in het vogelvrij houden van precisieakkers. Andere producten zijn vacuum-zaaimethoden, oogstmachines en grondbewerkers. Voortdurende innovatie heeft het bedrijf gespecialiseerd in het bevorderen van de teelt.

Meer informatie:
Bob Sutton
Sutton Ag
Tel: (831) -422-9693
Publicatiedatum: