Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kans op stijgende prijzen

Minder sla door droogte in Californië

De prijzen voor Californische Romaine sla blijven relatief stabiel. Te jonge sla kan wel leiden tot een klein aanvoertekort later in het seizoen.

"Door de afwezigheid van regen is er veel sla te vroeg begonnen met groeien. Dit kan later dit seizoen zorgen voor een verminderde aanvoer," aldus Michael Boggiatto van Boggiato Produce. "Dat leidt wellicht tot een lagere opbrengst. Het valt individuele telers wellicht niet op maar over het algemeen is er minder aanvoer." De warme, droge winter gaf ook schadelijke middelen veel kans om de kwaliteit van sla aan te tasten.

Volgens Boggiato lopen vraag en aanbod grotendeels met elkaar op. Desondanks zag hij een kleine stijging in de prijs deze maand. Op 7 maart lag de prijs voor een doos Romaine lettuce 24s tussen de $9.75 and $10.95. Een doos Salina 24s. lag tussen de $10.00 en $15.56 en een doos Santa Maria 24s kostte tussen de $13.35 tot $13.75.

"Je oogst sneller dan normaal en dan zit je ook weer sneller in het volgende veld. Dit gaat door totdat je in het veld komt waar de sla nog te jong is. En dan heb je dus een hiaat." legt Boggiatto uit. "Dat gat ontstaat waarschijnlijk aan het eind van de maand. Wanneer dat gebeurt, kunnen de prijzen stijgen."

Meer informatie:
Michael Boggiatto
Boggiatto Produce
+1 831 424 4864
Publicatiedatum: