Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boudewijn van der Wal, Veiling Zaltbommel:

"Geweldige start Hollands aardbeienseizoen"



Tholen - Bij Veiling Zaltbommel doet in de maand mei traditioneel een piekmaand zijn intrede, waarbij het Hollandse aardbeienseizoen een erg goede start kende. "Door het rustige voorjaarsweer is de aanvoer van de glasaardbeien heel geleidelijk verlopen en waren vraag en aanbod mooi in balans. We kunnen een goede kwaliteit aardbeien voor goede prijzen in de markt zetten", vertelt hoofd Marketing & Sales Boudewijn van der Wal. Veiling Zaltbommel bedient met de aardbeien zowel de binnenlandse detaillisten, groothandelaren en exporteurs.

"Inmiddels is de aanvoer van de aardbeien onder glas al over zijn top heen en hebben we nog niet echt met gigantische hausses te maken gehad. Het is te hopen dat dit aanhoudt. Nu zit het tunnelseizoen eraan te komen en is het even de vraag welke marktbalans we krijgen. De aardbeien worden gemiddeld rond de 2,50 euro verkocht en dat is gewoon een goede prijs. De vraag in de markt is goed. Neveneffect is dat met deze goede prijs bepaalde markten afhaken", vervolgt Boudewijn. "De consumptie van het hele berry-segment zit in de lift. We moeten er alert op zijn dat de productie gecontroleerd met de vraag meegroeit, maar er liggen genoeg kansen."



Kwanza
In 2012 introduceerde Veiling Zaltbommel het frambozenras Kwanza. Inmiddels is ongeveer 90% van het aanbod frambozen, dat wordt aangevoerd op de veiling van deze variƫteit. "Ook de aanvoer van Kwanza onder glas is rustig op gang gekomen en het product wordt voor goede prijzen in de markt gezet. Ook in zuidelijke landen wordt de Kwanza aangeboden, maar het telen van de Kwanza is geen sinecure. Door een goede kennisuitwisseling weten onze telers het ras goed te telen en leveren we een onderscheidend product."

Voor meer informatie:
Boudewijn van der Wal
Veiling Zaltbommel
Stationsweg 28
5301 KH Zaltbommel
Tel.: (0418) 57 99 11
Fax: (0418) 57 92 13
www.veiling-zaltbommel.nl