Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse APS Group groeit dankzij overname naar +100 hectare

De APS Group heeft de Britse Wight Salads Group overgenomen. Wight Salads maakte deel uit van Vitacress. Met de overname wordt APS Group de grootste tomatenteler van Groot Brittanniƫ, met een omzet van 140 miljoen euro. Het bedrijf groeit met de overname naar 106 hectare, waarvan 43 hectare high-tech tomatenteelt. Dat maakt APS Group de grootste, Britse teler en leverancier van Britse tomaten.

De aankoop van WSL draait om 26,5 hectare kas, verspreid over 5 locaties op het Isle of Wight. Ook de verpakkingsfaciliteiten zijn verkocht. Daarnaast is er een locatie op Chichester in West Sussex, met het hoofdkantoor en een pakhuis van 3.700 m2.



Dat ze nu de grootste, Britse teler en de grootste tomatenleverancier zijn, is volgens Mark Pearson van APS een unieke kans. "De schaalvergroting is goed voor de banen, onze klanten en de hele sector. We kunnen ons toeleggen op een stabiele basis op de lange termijn en een groei. Met onze partners werken we aan verdere investeringen en verbeteringen aan de infrastructuur voor de locaties op Isle of Wight. Hiermee kunnen we de optimale efficiƫntie van energie en grondstoffen garanderen en ons geografisch verspreiden."

Ook Peter Moug van WSL is tevreden. "Deze overeenkomst tussen twee gelijkgestemde innovatieve bedrijven, maakt het mogelijk om de Britse tomatensector een marktleider te geven. De infrastructuur wordt verbeterd dankzij investeringen in de energievoorziening en de teeltlocaties."



For more information 
APS Group
Phil Pearson
Group Development Director
DDI: 01606 839708
T: +44(0)1606 835817
C: 07785 241856
Publicatiedatum: