Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Introductie nieuwe zachtfruitverpakking

Take Off zachtfruitseizoen bij The Greenery





Vrijdag 8 mei hield The Greenery samen met relaties, klanten en medewerkers gezamenlijk een 'Take off' van het Zachtfruit seizoen. Onder het genot van een stralend zonnetje, een hapje en drankje zijn alle nieuwste ontwikkelingen op het gebied van product en verpakking gepresenteerd bij het Zachtfruitcenturm Schalkwijk van de familie van Garderen in samenwerking met het Zachtfruitteam van The Greenery.







Introductie nieuwe zachtfruitverpakking
In navolging op de stijl die sinds vorig jaar geïntroduceerd is bij aardbeien en gedekseld zachtfruit is deze ook doorgevoerd bij de open top verpakkingen van zachtfruit. Met deze aanpassing creëert The Greenery een duidelijk lijn in alle zachtfruit producten. Daarnaast is de kleinverpakking aangepast van 150 gram naar 125 gram. Hiermee wordt ingespeeld op de vraag naar de markt en deze wereldwijd ook meer standaard is.







Ontwikkeling Greenery Zachtfruit
Binnen The Greenery was zachtfruit lange tijd het kleinste jongetje van de klas maar inmiddels is zachtfruit uitgegroeid tot een volwaardige speler binnen The Greenery maar ook ten opzichte van andere Nederlandse zachtfruit spelers. De fruitunit van The Greenery is goed voor ruim 1/3 van de totale telersomzet binnen The Greenery.





Aardbeien is bij zachtfruit veruit het belangrijkste product in volume met ruim 20 miljoen kg op jaarbasis van onze eigen telers, maar we weten inmiddels dat om deze positie te behouden en te versterken het noodzakelijk is om ook een belangrijke positie te hebben op het gebied van houtig kleinfruit zoals bessen, frambozen en bramen. Daartoe hebben we de laatste jaren enorm aan de weg getimmerd door, exclusieve rassenprogramma's, de inzet van een Agronomist die de link kan maken tussen wat de markt vraagt en het rendement van de teler en een dedicated zachtfruit team met gedreven en vakkundige commercianten, Sourcing- en planningsmedewerkers.





Zachtfruitcentrum Schalkwijk, familie van Garderen
Zachtfruitcentrum Schalkwijk is een mooi voorbeeld als het gaat tussen optimale samenwerking van The Greenery en het specialisme van telers lid van coöperatie Coforta. Zachtfruitcentrum Schalkwijk is een gespecialiseerd pak en servicestation voor een optimale logistiek en verwerking van zachtfruit. Het is een echt familiebedrijf waarin intussen de gehele familie in het bedrijf werkzaam is te weten Anton, Ria, Anco en Geke.





Het heeft inmiddels 2 locaties Schalkwijk waar zowel teelt en koeling plaats vindt en waar het pakstation / servicestation is en Eck en Wiel waar voornamelijk teelt plaats vindt van rode bessen en CA opslagkoeling voor rode bessen. Inmiddels zijn op het totale bedrijf gemiddeld 35 mensen werkzaam en in het seizoen zelfs oplopend tot 80. Deze mensen zijn werkzaam zowel in de teelt als in het pakstation. Van Garderen zachtfruit teelt ongeveer 15 ha rode bessen, 2 ha frambozen en 1 ha bramen. Daarnaast kan het bedrijf 450 ton bessen langdurig koelen. In 2010 werden hier een kleine 2 miljoen punnet zachtfruit klaargemaakt en in 2014 is dit opgelopen naar 8 ½ miljoen punnets en de groei zit er nog steeds in.





Voor product- en commerciële informatie:
The Greenery
Marcel van Lith,
Tel: +31 (0) 180 656 974
Mob: +31 (0) 650 607 895
m.vanlith@thegreenery.com





Publicatiedatum: