Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bestemmingsplan Glasparel+ volledig van kracht

Het bestemmingsplan Glasparel+ is met de uitspraak vandaag van de Raad van State onherroepelijk (definitief) van kracht geworden. Dat betekent dat de gemeente de omgevingsvergunning voor het distributiecentrum van Lidl kan verlenen. Naast de vergunning van Lidl en het vergunningstraject "Wonen aan de Plasweg" kan de gemeente ook andere toekomstige omgevingsvergunningen gaan verlenen op grond van het bestemmingsplan Glasparel+.

De twee particuliere indieners van beroep hebben geen gelijk gekregen. De gemeente Lansingerland, Prisma Bleiswijk en Vereniging tot behoud van landelijk Waddinxveen zijn door de Raad van State eveneens in het ongelijk gesteld, op één punt na. De provinciale ontheffing was niet op goede gronden verleend. Het bestemmingsplan past nu echter binnen het inmiddels aangepaste beleid van de provincie en daarom heeft de Raad van State het bestemmingsplan goedgekeurd.

Het gemeentebestuur reageert verheugd: "We zijn zeer blij met de uitspraak van de Raad van State. Glasparel+ geeft een boost aan de regionale en lokale economie en is dus gunstig voor de werkgelegenheid. Alleen al het distributiecentrum van de Lidl zorgt voor zo'n 350 arbeidsplaatsen. Ook kan mede door dit plan de lang verwachte Bentwoudlaan gefinancierd worden."

"Op korte termijn zullen de eerste veranderingen zichtbaar worden" aldus Wayland Developments, gebiedsontwikkelaar Glasparel+, komende weken zal er gewerkt worden aan de diverse ontsluitingen en infra aanpassingen in het gebied. Ook zal de voorbelasting voor de hoofdweg en gebouwen zorgen voor een zichtbare verandering in het gebied.

Het bestemmingsplan Glasparel+ maakt 90 hectare glastuinbouw en een logisitiek- en distributieterrein (het zogenoemde LogistiekPark A12) van 34 hectare mogelijk. Een van de bedrijven die zich op LogistiekPark A12 zal vestigen, is Lidl, met haar 6e distributiecentrum. Ook mag binnen Glasparel+ 7 hectare agri gerelateerde business en 3,5 hectare kleinschalige bedrijvigheid worden gerealiseerd. Verder maakt het bestemmingsplan de bouw van 130 woningen mogelijk.


 
Publicatiedatum: