Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Soep restgroenten in de winkel

De OverLekker-tomatensoep en -saus zijn vanaf 7 mei 2015 verkrijgbaar in twaalf supermarkten van PLUS. Het bijzondere aan deze twee producten is, dat ze zijn gemaakt van onverkochte tomaten en uien. Dit initiatief tegen voedselverspilling komt van PLUS en Hutten in samenwerking met Wageningen UR. Dit project draait vier maanden als proef. Bij succes zet PLUS de verkoop van OverLekker ook in andere supermarkten voort.
 
De soep en de saus bestaan voor minimaal twee derde uit tomaten en uien. Verder voegen koks knoflook, wortel, knolselderij, water, specerijen, bouillonpoeder en verse kruiden toe. Kortom: 'groenten op de TOP van hun smaak!' – natuurlijke en verse producten zonder toevoegingen.
 
Tomaten en uien die bijvoorbeeld in een winkel een lichte beschadiging (zoals een kneuzing) hebben, of niet meer in hun verpakking zitten, worden minder goed verkocht. Toch zijn ze nog van hoge kwaliteit en zelfs extra gerijpt, wat qua smaak ideaal is voor verwerking in soepen en sauzen. Hutten verwerkt de tomaten en uien tot OverLekker-tomatensoep en -tomatensaus. Voor deze proef heeft Hutten een aparte productieruimte ingericht, waar koks de producten voor OverLekker bereiden.

Zowel de tomatensoep als de tomatensaus is voor een introductieprijs van 0,99 euro bij twaalf PLUS-supermarkten in het westen van het land verkrijgbaar.

Meer informatie:
PlusRetail
Jennita den Boer
Adviseur Corporate Communicatie
T: 088 – 344 62 64
E: jdboer@plusretail.nl
 
Publicatiedatum: