Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
consumptie fruit gestegen
Oostenrijk: AGF-productie gedaald
De productie van aardappelen, groenten en fruit is in 2013/2014 achteruit gegaan in de Oostenrijkse gebieden. Om de daling te compenseren, moest er aanzienlijk meer groenten en fruit worden geïmporteerd. Dit blijkt uit gegevens van het Oostenrijkse bureau voor de statistiek (Statistik Austria). De consumptie van aardappelen en fruit steeg in het afgelopen seizoen.
Verhoogde import
De groenten- en fruitimport steeg met drie procent tot 1,38 miljoen ton. De aardappelimport steeg met 16 procent tot 222.000 ton.
Betalingsbalans
De verkoop van plantaardige en dierlijke producten is in seizoen 2013/2014 gestegen van 19,7 miljard euro naar 20,3 miljard euro. De waarde van de import steeg van 10,3 miljard euro naar 10,7 miljard euro. De exportwaarde steeg van 9,4 miljard euro naar 9,6 miljard euro. Granen, groenten en fruit zijn grotendeels afkomstig uit EU-landen.
De consumptie per hoofd van de bevolking
Elke Oostenrijker heeft gemiddeld 113,4 kg groenten gegeten in seizoen 2013/2014. Dat is hetzelfde als in seizoen 2012/13. De fruitconsumptie is toegenomen van 75,5 kilogram tot 78 kilogram. De aardappelconsumptie steeg met 2,3 kg tot 48,9 kg per jaar.