Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kareena aubergines: smal en maximaal 100 gram

Volgens Tommasso Ferrisi, Verd'Oro salesmanager voor Gold Green, is het Italiaanse aubergineseizoen tot 25 april vrij goed verlopen. "Daarna daalden de prijzen plotseling." Het nieuwste product wat het bedrijf aanbiedt, de Kareena aubergine, is ontstaan als gevolg van een weddenschap met Stefano Campazzi, geneticus voor Meridiem Seeds Italia.


De Kareena aubergines.

Kareena
"Naast langwerpige, paarse en gestreepte aubergines produceren we ook Kareena aubergines voor de nichemarkt. Ze hebben een bijzondere vorm en smaak en zijn geschikt voor veel gerechten." Vooralsnog worden ze geteeld op een klein areaal. "We begonnen met de oogst in eind november / begin december 2014. De planten produceren groenten die max. 100 gram per stuk wegen."



Prijzen stabiel hoog
"De reacties op het nieuwe ras waren erg goed in Florence en Rimini. De prijzen zijn hoog in vergelijking met de andere rassen en variëren van € 3,50 tot € 4,50. De prijzen zullen niet veel veranderen, want er is een specifieke vaste klantenkring. Klanten geven aan zeer tevreden te zijn met het product, met name de Chinese gemeenschap in Florence. Voor volgend seizoen verwachten we wat grotere volumes."



Voor meer informatie:
Tommaso Ferrisi
Gold Green
Santa Croce Camerina, 168
97017 Ragusa
Tel.: (+39) 0932 911956
Cell.: (+39) 355 1619 239
Email: tommaso@aziendaagoldgreen.com
Web: www.aziendagoldgreen.com / www.verdoro.it
Publicatiedatum: