Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uiterlijk 31 juli besluit over EU-sancties Rusland

Europese regeringsleiders nemen uiterlijk op 31 juli 2015 opnieuw een besluit over hoe verder te gaan met de sanctiemaatregelen op Rusland. Via www.handelmetrusland.nl houdt EVO alle ontwikkelingen over de sancties in de gaten. In juli 2014 besloten de EU-regeringsleiders tot het instellen van economische sancties tegen Rusland en de Krim. Deze sancties waren het gevolg van de Russische annexatie van de Krim en het neerhalen van vlucht MH17. De afgekondigde sancties werden op 31 juli 2014. Het EU raadsbesluit waarin de sancties zijn afgekondigd, is geldig tot en met 31 juli 2015. Er is daarmee vooraf geen einddatum vastgelegd.

VS
In januari van dit jaar gaf de Russische minister van buitenlandse zaken nog aan te verwachten dat de handelsrestricties tussen de EU en Rusland spoedig zouden worden opgeheven. De VS besloot in januari van dit jaar wel om de sancties tegen de Krim te versoepelen, maar gaf vervolgens in maart aan de sancties tegen Rusland met in ieder geval nog één jaar te verlengen. De EU heeft nog weinig losgelaten over hun plannen met de sancties.

Bron: EVO
Publicatiedatum: