Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
telers boos vanwege verkwanseling groenten

Helikopter van paprika's steelt groentenshow

De belangrijkste attractie voor de achtste groentenshow in Kothagiri, India, was een helikopter die volledig was gemaakt van paprika's. De tweedaagse show is onderdeel van het jaarlijkse Summer Festival in Nilgiris en trekt veel toeristen in het zomerseizoen. De helikopter is gemaakt van 500 kilo groene, rode en gele paprika's. Het werd getoond door het Tuinbouwdepartement van Nilgiris.
 
Een andere grote attractie is onder andere een groentenstandbeeld van koning Thirumalainaicker, die een zwaard en een pauw vast heeft. Dit standbeeld is gemaakt van pompoen, aubergine en radijs en werd tentoongesteld door het Madurai-departement.

Het Tuinbouwdepartement van Coimbatore presenteerde een 'dansende vrouw in Bharathanatyam-houding' gemaakt van pompoen, watermeloen en paprika.
 
De show heeft veel telers boos gemaakt. Ze zien de show als een kolossale verspilling. De groentenshow begon in 2008 tegelijkertijd met de traditionele bloemenshow in Ooty als onderdeel van het zomerfestival in Nilgiris.
 
"Het creƫren van verschillende kunstwerken met bloemen voor een bloemenshow vrolijkt bezoekers op en is geliefd bij iedereen. Maar om hetzelfde te doen met groenten is voedselverspilling," zei Viswanathan, teler en voorzitter van de vereniging van bloementelers in Nilgiris. Hij voegde hieraan toe: "Het is voor telers pijnlijk om te zien hoe meer dan 2 ton groenten wordt verspild aan een tweedaagse tentoonstelling. Wij veroordelen de actie ten zeerste".

Bron: business-standard.com/indiatimes.com
Publicatiedatum: