Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gert-Jan Slobbe, Fortuna Frutos: komkommerseizoen historisch slecht

"Iets lagere productie Canarische tomaten met tikkeltje hogere prijzen"

Tholen - Fortuna Frutos verwacht nog enkele weken door te gaan met het aanbieden van Canarische tomaten. "Tot nu toe hebben we een redelijk seizoen gehad met iets lagere producties en een tikkeltje hogere prijzen", vertelt Gert-Jan Slobbe. "Kwalitatief verloopt het Canarische tomatenseizoen prima. Ik verwacht dat we nog zo'n drie Ć  vier weken doorgaan en naar gelang de marktsituatie voor ronde tomaten kan het seizoen verder verkort of verlengd worden."



Het prijsniveau van de Canarische tomaten ligt, in lijn met het Hollandse product, rond de 4,50 en 5 euro. "Al jaren hebben we ingezet om het seizoen te verlengen met kwalitatief hoogwaardige Canarische tomaten en daarvoor hebben we een brede afzet richting foodservice, catering en retail in Nederland, maar ook in Scandinaviƫ en Oost-Europa opgebouwd", vervolgt Slobbe.



Onlangs bleek dat de Canarische tomatensector in vijf jaar tijd maar liefst 672 telers en 52.000 ton export is kwijtgeraakt. "Net als in de hele sector vallen er veel spelers af, maar onze groep weet haar aandeel nog te stabiliseren en zelfs uit te breiden. We groeien tegen de stroom in en zijn in combinatie met de Spaanse en Nederlandse aanvoer in staat jaarrond een constante aanvoer tomaten aan te bieden. Wij zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet."



Het seizoen van de Canarische komkommers verliep afgelopen seizoen een stuk minder rooskleurig. "Wellicht was afgelopen jaar het slechtste seizoen in de historie. We hadden een vrij mild najaar, waarin de aanvoer van de verschillende herkomsten samenviel en de afzet van Canarische komkommers is bijna niet meer uit de malaise gekomen", besluit Gertjan.

Voor meer informatie:
Gert-Jan Slobbe
Fortuna Frutos Continental
Oslo 17
2993 LD Barendrecht
Tel: 0180-751400
Fax: 0180-751444
www.fortuna-frutos.com