Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe methode verlengt houdbaarheid bladgroenten

Niets zo teleurstellend als de aanblik van bruine bladeren van sla, die nog maar een paar dagen in de koelkast ligt. Onderzoekers van de Israƫlische universiteit hebben een oplossing gevonden om de houdbaarheid van sla, planten, selderij, spinazie en peterselie te verlengen. De uitvinding wordt op het 19e Agritech Israƫl tentoonstelling in Tel Aviv aan het publiek gepresenteerd.

De beperkte houdbaarheid heeft een negatieve invloed op de verkoop. Soms wordt wel 50% van de oogst weggegooid vanwege natuurlijk verval van de plant. De methode is uitgevonden door dr. Rivka Elbaum van de HU's Faculty of Agricultural, Food and Environmental Quality Sciences in Rehovot. Er zijn al succesvolle testen geweest met een goedgekeurd supplement dat volgens de universiteit een positieve invloed heeft op de gezondheid. Elbaum doopt de afgeknipte bladeren in een oplossing die het verval tegengaat. Experimenten wijzen uit dat veroudering en bruine bladeren worden tegengegaan in zowel sla blaadjes als Arabidopsis, een kleine bloemenplant, die verwant is aan kool en mosterd.

Yissum CEO Yaacov Michlin: "De nieuwe methode van dr. Elbaum is een slimme, goedkope oplossing om het verouderingsproces in bladgroenten tegen te gaan en de houdbaarheid te verlengen. Dit verhoogt de marktwaarde van bladgroenten, die een groot deel uitmaken van de AGF-sector."




Publicatiedatum: