Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groot aanbod Spaanse mandarijnen

AGF-marktbeeld: topprijzen paprika's, goede prijzen watermeloenen

Tholen - AGF-handelaren tonen zich niet ontevreden over de huidige AGF-markt. "Het is leuk handel doen vandaag de dag en een keer geen mineurstemming."

Een voorbeeld zijn de meloenen die alweer in grotere getale vanuit Spanje worden aangeleverd. Voor watermeloenen wordt er tot 1,10 euro per kilo betaald en dat zijn gewoon nette prijzen. Wel hebben importeurs te maken met aanbod uit Panama en Costa Rica, waarvan niet eens zoveel voorraden zijn, maar waarvan de aanvoer door vertragingen behoorlijk later is uitgevallen. Voor het overzeese product wordt nog een euro gevraagd en vaak iets minder gegeven. De grootste zorg voor de watermeloenenverkoop blijft echter het weer.



De mandarijnenverkoop valt niet mee, ook vanwege het grote aanbod Spaanse mandarijnen op de markt. Ook voor topkwaliteit Amerikaanse minneola's wordt met een prijs rond de 15 euro voor 13 kilo geen topbedrag neergelegd. De Spaanse mispels (16/17 euro voor de goede) vinden redelijk hun weg, de appelverkoop blijft wat kwakkelen, maar de overzeese peren vinden in navolging van de Hollandse Conference-peren redelijk hun weg omhoog.

Een feest, vooral om te verkopen, zijn momenteel de paprika's. Voor de Hollandse worden topprijzen van 18-20 euro voor een doos rode, 17,50-18 euro voor groene, 15-16 euro voor gele en 17 euro voor oranje paprika's betaald. Importeurs doen er dan ook alles aan om wat er nog in Spanje verkrijgbaar is te importeren, omdat met deze prijzen zelfs luchtvracht interessant is. Voor het laatste Spaanse product - vol met krimpscheuren, bont en andere onregelmatigheden - wordt nog altijd 12/13 euro neergelegd. Ook hiervoor geldt maar eens weer: er is niets veranderlijker dan de groentehandel.