Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
James Meers, Barfoots Ltd.

Vraag naar Britse asperges groter dan aanbod

De oogst van asperges begon bij Barfoots traditioneel op 23 april (Dag van St. George), maar vanwege de koude nachten verwacht het bedrijf dat het grootste deel van de oogst pas begin mei op gang komt, wanneer het weer beter wordt.

"De ideale groeiomstandigheden voor vroege overdekte gewassen in april hebben gezorgd voor een groot volume en goede kwaliteit. Terwijl het grootste deel van het belangrijkste gewas heeft geprofiteerd van de hoge dagtemperaturen aan de zuidkust (20 graden), bleven de nachttemperaturen laag en dit heeft de bodemtemperatuur laag gehouden," zegt James Meers, Business Unit Director van Barfoots Ltd.

Barfoots levert zowel groene als paarse asperges in alle formaten en ook dit jaar zal de succesvolle "Grown with Love" Crown Jewel Asparagus, die in 2014 werd gelanceerd, op de markt verschijnen.




Barfoots heeft een areaal van 560 hectare in 3 verschillende regio's, waarvan 120 ha overdekt. 

Volgens Meers is het aanbod van vroege Britse asperges dit jaar sterk, maar nog niet voldoende om aan de zeer grote vraag te voldoen. "Laatst ontvingen we Peach Pubs op onze kwekerij, die asperges kwamen steken voor hun jaarlijkse aspergefeest."

Zodra het seizoen begin mei echt op gang komt, zal de vraag naar asperges met 50% toenemen. De groente kenmerkt het begin van heldere zomeravonden en warm weer. 

"De vraag naar Britse asperges blijft aanzienlijk groter dan het aanbod en we verwachten dat deze trend zich doorzet, omdat het een aantal jaren duurt voordat nieuwe aanplant volledig in productie komt. De vraagt naar asperges is de afgelopen 5 jaar gestaag gegroeid en we verwachten dat dit zo zal blijven."

Publicatiedatum: