Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogstraten en BelOrta promoten Flandria paprika in Frankrijk

In het kader van de promotie van Flandria paprika in Frankrijk bundelden Veiling Hoogstraten en BelOrta hun krachten. Beide veilingen vertegenwoordigen 100% van de Belgische productie. Ruim 150 ha paprika, verdeeld in 4 kleuren, worden onder Flandria vlag geteeld. Hiervan is ruim 50% afkomstig uit Nederland.



"Frankrijk is voor ons een belangrijke markt in de afzet van groenten en fruit", volgens Sales & Marketing Manager Jan Engelen van Veiling Hoogstraten. "Ook voor paprika is dit het geval, zelfs met een stijgend potentieel jaar na jaar. In samenwerking met onze exporteurs beleveren we zowel retail als groothandel."


Maarten Verhaegen en Jan Engelen

"Voor het 2e jaar op rij investeren de paprikaproducenten van beide veilingen in een promotiecampagne in Frankrijk", vertelt Maarten Verhaegen, Division Manager Sales BelOrta. "Een combinatie van activiteiten op de groothandelsmarkten aangevuld met retailacties zetten onze Flandria paprika's extra in de verf."

"De respons is heel bevredigend, de interesse in Flandria producten is groot. Vooral de kwaliteit spreekt de kopers enorm aan. Momenteel zijn de Belgische paprika's sterk geprijsd waardoor de concurrentie met Spanje groot is. Dit zal zich vanzelf oplossen wanneer de producties in Belgiƫ verder stijgen en de Spaanse productie afneemt."

www.veilinghoogstraten.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: