Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sjraar Hoeijmakers nieuwe voorzitter

ZON: Omzetdaling 20 miljoen, maar zwarte cijfers

ZON heeft in 2014 net als het jaar daarvoor zwarte cijfers kunnen schrijven. De totale omzet bedroeg 342 miljoen euro (2013: 362 miljoen euro). Met de realisatie van een positief resultaat van 0,5 miljoen euro consolideert ZON haar vorig jaar versterkte balanspositie, waarbij de leden profiteren van een lagere provisie. De omzetdaling is rechtstreeks terug te voeren op een lager volume. De gemiddelde productprijs was stabiel. Fresh Park Venlo blijft haar functie als toegevoegde waarde activiteit waarmaken.

Het jaar 2014 stond voor een belangrijk deel in het teken van het aanscherpen en verder implementeren van de in 2013 ontwikkelde commerciële strategie van ZON fruit & vegetables. Verkoop via de versterkte veilingklok op de marktplaats enerzijds en meer vraag gestuurde verkoop aan de specifieke klanten anderzijds, zijn de twee pijlers van deze ingezette koers. De versterking van de klokverkoop heeft naar tevredenheid gewerkt waarbij ZON ook nieuwe kopers heeft mogen verwelkomen.

De prijsvorming voor een aanzienlijk deel van het productaanbod viel in 2014 opnieuw tegen. Dit was het algemene beeld voor de Nederlandse voedingstuinbouw: voor paprika was de prijsvorming ronduit teleurstellend, terwijl door een aantrekkend prijsniveau gedurende het jaar voor tomaten uiteindelijk een positieve ontwikkeling kon worden gerealiseerd. De prijzen voor zachtfruit, na een moeilijke start, ontwikkelden zich positief in de 2e helft van het voorbije jaar. Fresh Park Venlo blijft zich positief ontwikkelen. Door de in 2013 gewijzigde bestemming van 'veiling' naar 'fresh & food' kunnen nu aan nog meer foodbedrijven huisvestingsmogelijkheden worden aangeboden.

In 2015 is het precies 100 jaar geleden dat de Coöperatieve Veiling Vereniging (CVV) werd opgericht. Op 18 juni 2015 viert ZON het 100-jarig bestaan met een jubileumfeest voor leden, medewerkers, klanten en overige relaties.

Sjraar Hoeijmakers nieuwe voorzitter ZON
Sjraar Hoeijmakers uit Horst is in de bestuursvergadering van ZON van 23 april gekozen tot de nieuwe voorzitter van het bestuur van Telersvereniging ZON. Hij volgt hiermee Ton Reijnders op, die tijdens de Algemene Ledenvergadering van ZON van 23 april aftrad als voorzitter.

Sjraar Hoeijmakers (53) is teler van courgettes bij Hortus Avus in Horst. Hij maakt sinds 2013 deel uit van het bestuur van ZON Coöperatie en de Raad van Commissarissen van ZON Holding.
 
Bestuur
Verder is in de algemene ledenvergadering (ALV) van 23 april jl. Lauran Geurts (49), teler van asperges in Oirlo, gekozen als nieuw bestuurslid. De samenstelling van het bestuur is nu als volgt:

Sjraar Hoeijmakers teler van glasgroenten (voorzitter)
Michiel Penninx teler van fruit (vicevoorzitter)
Hans Vereijken teler van glasgroenten (secretaris)
Wim Gubbels teler van glasgroenten
Lauran Geurts teler van vollegrondsgroenten

Komende week verschijnt een uitgebreid interview met ZON-directeur Michiel van Ginkel in Primeur

Publicatiedatum: