Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scholing voor 70 uitzendkrachten bij groenten- en fruitgroothandel

De Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) en de Stichting Groenten en Fruit Groothandelsfonds (GF Groothandelsfonds) zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Doel is het verbeteren van de individuele kansen op de arbeidsmarkt van uitzendkrachten die werkzaam zijn in de sector groothandel groenten en fruit. In dit project wordt voor 70 uitzendkrachten, die werkzaam zijn bij een bedrijf dat aangesloten is bij het GF Groothandelsfonds een scholingsvoucher van 1.000 euro inclusief BTW beschikbaar gesteld. Dit individuele leerbudget mag besteed worden aan een opleiding die hun kansen in brede zin op de arbeidsmarkt vergroot.

De voucher kan vanaf eind april door de uitzendkracht aangevraagd worden bij STOOF (info@stoof-online.nl) of bij het GF Groothandelsfonds (www.agfgroothandelsfonds.nl) en wordt voor 50% betaald door STOOF, voor 25% door het GF Groothandelsfonds en voor 25% door het Ministerie van SZW vanuit de sectorgelden.

De procedure is simpel, de uitzendkracht stuurt een mail met naam, geboortedatum, e-mailadres, BSN-nummer en een loonstrook en vermeldt tevens het GF Groothandelsbedrijf waar hij/zij werkt. STOOF kan de opleiding rechtstreeks betalen aan de opleider zodat de uitzendkracht niets zelf hoeft voor te financieren. Op deze wijze is het voor iedere uitzendkracht toegankelijk. De voucher mag voor meerdere opleidingen ingezet worden tot een bedrag van maximaal 1.000 euro.

Voor de keuze van opleidingsinstituten kan gebruik worden gemaakt van de opleidingsportal van STOOF en van GF www.agfgroothandelsfonds.nl. Daarnaast kan de uitzendkracht zelf een opleider zoeken, mits dit een erkend opleider is. Vanuit het GF Groothandelsfonds kan in overleg met de opleidingsmanager een gratis ontwikkeladvies gegeven worden waarna samen de mogelijkheden besproken worden.

Het Project uitzendkrachten scholen in de groenten en fruitgroothandel loopt tot 1 juni 2016. De vouchers kunnen tot 31 december 2015 aangevraagd worden. STOOF is het scholingsfonds voor de uitzendbranche en wordt paritair bestuurd door ABU, NBBU, CNV Dienstenbond, FNV, LBV en De Unie. GF Groothandelsfonds is het scholingsfonds voor de groenten en fruit sector en wordt paritair bestuurd door FNV Handel, CNV Dienstenbond, RMU en Frugi Venta.
Publicatiedatum: