Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sjraar Hulsman, The Greenery:

"Goede vraag en acceptabele consumentenprijs Hollandse asperges"

Tholen - Nadat het aspergeseizoen opende met een beperkte aanvoer en hoge prijzen, is de nu de aanvoer van de Hollandse asperges echt losgebarsten. De klokprijs ligt momenteel op een niveau rond de 5,40 euro voor dubbel-A asperges. "Geen ongebruikelijke prijs, gezien de volumes die we binnenkrijgen", meent Sjraar Hulsman van The Greenery. "Alle telers zijn nu zo ongeveer wel in productie. Maar de vraag uit de markt is goed en de Nederlandse consument kan nu volop Hollandse asperges kopen voor een acceptabele prijs."



Hij verwacht dat het gros van de Nederlandse supermarkten, na een wat aarzelende start, momenteel Nederlandse asperges aanbiedt. "Het aanbod vanuit Peru is beperkt. Dankzij de goede weersomstandigheden van de laatste weken is de kwaliteit van de Hollandse asperges erg goed. Je ziet dat de Nederlandse telers behoorlijk hebben geïnvesteerd in oogstvervroeging en dat werpt tot nu toe vruchten af. Telers proberen op deze manier de consument van vroeg tot laat in het seizoen van Nederlandse asperges te laten genieten en piekproducties te voorkomen."

"De afzet is breed, van supermarkten tot horeca en ook is er export naar landen als Duitsland, Frankrijk en Scandinavië. De Franse aspergetelers zijn iets eerder gestart en inmiddels over de piekvolumes heen. Ik verwacht dat de komende week het Nederlandse volume rond deze koers zal blijven. Mogelijk is de aanvoer iets groter, maar voor het weekend wordt koeler weer verwacht en normaliter remt dat de productie een beetje. Aan de vraagzijde zit het wel goed en daarbij werken feestdagen als de Dag van de Arbeid in Duitsland op 1 mei en Koningsdag maandag altijd stimulerend voor de aspergeconsumptie", besluit Sjraar.

Voor meer informatie:
Sjraar Hulsman
The Greenery
Tel: +31 (0) 180 65 6979
S.Hulsman@thegreenery.com
www.thegreenery.com