Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Samenwerking is belangrijk voor groothandelaren"

Fotoreportage Frischezentrum Essen

"The best of the good – fresh every day" is het motto van de "Frischezentrum Essen" in de noordelijke wijk van de stad Essen. Al meer dan 30 jaar bieden retailers op de groothandelsmarkt hun goederen aan op een oppervlakte van 94.000 vierkante meter. Ongeveer 50 ondernemingen uit de voedingssector hebben een plaats op de groothandelsmarkt van Essen. Jaarlijks zetten zij circa 130 miljoen euro om.



De poort van de groothandelsmarkt in Essen

"Samenwerken belangrijker dan elkaar tegenwerken"
De groothandelsmarkt is een ontmoetingsplaats voor kwaliteit en versheid en bestaat sinds 1981 als gevolg van de samenvoeging van het geprivatiseerde slachthuis en de groothandelsmarkt. "Samenwerken is erg belangrijk voor groothandelsbedrijven. We willen dat onze klanten het gevoel hebben dat ze in goede handen zijn," stelt Ercan Duröz van de Elele GmbH, Obst & Gemüse Gastro Service. "Voor ons als groothandelaren is het belangrijker om samen te werken dan om elkaar tegen te werken."

Het team van Elele GmbH, Obst & Gemüse Gastro Service

"Bied iets dat de retail niet in huis heeft"
Teamwork is belangrijk, vooral in de loop van de structurele verandering van de groothandel. De grote supermarktketens en discounters mijden vaak de groothandelsmarkten en kopen hun producten direct van importeurs of telers. "Groothandelaren moeten iets bieden dat de retail niet in huis heeft." Veel groothandelaren in het Frischezentrum Essen richten zich op persoonlijke service. "Het contact met de klanten is belangrijk," legt Ercan Duröz uit. "We luisteren naar de behoeften en de wensen van onze klanten."



"Frischeparadies" op Frischezentrum Essen

Groothandelsmarkt met educatief centrum en "Frischeparadies"
Naast groenten, fruit, paddenstoelen of tropische vruchten biedt de groothandelsmarkt vis- en vleesproducten aan. Verder is het Frischezentrum direct verbonden met zijn eigen onderwijs en supermarkt, genaamd het "Frischeparadies". Het onderwijscentrum biedt, naast een geïntegreerde school voor beroepsonderwijs, ook cross-zakelijke cursussen en verdere opleidingen. Bij de "Frischeparadies" zijn particulieren in staat om de frisse en exotische producten van de groothandelsmarkt te kopen.

Rolf Strobel
Frischezentrum Essen GmbH
Lützowstraße 10, 45141 Essen
Tel. +49 (0)201 320 00 10
info@fze.de
www.fze.de