Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keuken van de toekomst geeft kooktips

Een camera filmt wat er op de tafel gelegd wordt en geeft via augmented reality extra informatie over de producten. Concreter: leg je een paprika en een stronk broccoli op de tafel, dan zegt de tafel dat je paprika bijna overrijp is en dat het hoog tijd wordt om een soepje te maken. De keukentafel dient niet zozeer als plaats om te eten, maar is een multifunctionele ruimte geworden. Het is een van de concepten voor de keuken van de toekomst, die Ikea heeft ontwikkeld.



De augmented Reality in de keuken kan ook gebruikt worden om kinderen meer te leren over eten en ze plezier te laten krijgen in het koken. Een komkommer snijden is misschien saai, maar een krokodil van een komkommer maken en die laten zwemmen in je eigen aquarium?

Door studenten zijn meer ideeën gelanceerd om kinderen beter om te laten gaan met eten. De SMAAK box bijvoorbeeld, waarmee kinderen hun eigen groenten kunnen kweken of tomatenknuffel TOM, die dankzij sensoren meer vertelt over vers-producten . Concept Ljudkök maakt het voor kinderen mogelijk om kok en muzikant te zijn.
Publicatiedatum: