Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Huizen bouwen van champignons?

Met eindige bronnen onder constante druk om aan de wereldwijde vraag te voldoen, zouden innovatieve bouwmaterialen het gat moeten vullen. Kunnen champignongebaseerde bouwmaterialen het antwoord zijn? 



Champignongebaseerde bouwmaterialen zijn sterker als beton, hebben meer isolatievermogen als fiberglas en zijn compleet te composteren volgens een artikel op greenbuildingmaterials.com.

De wortels van dit bouwmateriaal zijn gemaakt van mycelium, een paddenstoel, die koolwaterstoffen omzet in koolhydraatketens. Mycelium groeit ondergronds zonder licht oftewel het (ver)eist geen externe energiebron om te groeien.

Combineer dit met rijstvlies, maisstengels e.d. en het neemt alle beschikbare lignine/houtstof snel in zich op en het sluit al het resterende in.

Bekijk deze video van Bloomberg om te ontdekken waarom champignons de oplossing kunnen zijn voor een wereldwijde jacht op duurzaam bouwmateriaal.
Publicatiedatum: