Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: 'superfood' zeewier vooral voor export

In deze tijd van het jaar wordt er in de zee rond Galicië zeewier geoogst, die door voedingsdeskundigen wereldwijd beschouwd wordt als 'superfood'.

Zeewier, dat vers kan worden geconsumeerd, maar ook gezouten, gedroogd en in poedervorm wordt doorgaans ingedeeld in drie verschillende kleuren (groen, bruin en rood). Er zijn uiteenlopende soorten, zoals Codium, Zeesla, Wakame, Kombu, Zeespaghetti, Irish Moss en Gracilaria.


"Steeds meer consumenten voegen geleidelijk aan zeewier toe aan hun maaltijd. Wij hebben varianten, die de smaak van een gerecht verbeteren. Zeewier wordt beschouwd als een superfood omdat het 5 keer zoveel mineralen en vitaminen bevat dan andere vruchten of groenten. Sommige mensen noemen ze zelfs de groente van de toekomst," aldus José Vera, van het Spaanse bedrijf Guiver Fruits.

Vera: "De meeste omzet komt van gezouten zeewier. Vers zeewier is een seizoensgebonden product met oogstperiodes tussen 1 en 2 maanden, afhankelijk van de soort. Daarnaast heeft vers zeewier een houdbaarheid van 10 tot 15 dagen, terwijl gezouten zeewier 6 tot 12 maanden goed blijft, waardoor we het bijna het hele jaar door kunnen leveren."

"Wij verkopen de producten aan de foodservice en de horeca, alsook aan gespecialiseerde winkels. Om het product af te zetten bij grote retailketens zouden ze eerst promotiecampagnes moeten opzetten, maar er zijn wel al supermarkten, die mondjesmaat gedroogd zeewier verkopen."

Guiver Fruits exporteert 90% van zijn productie (waaronder uiteenlopende AGF). Vera: "Zeewier is volledig bestemd voor de export, niet alleen in de traditionele markten van de Europese Unie, maar ook in het Midden-Oosten en Azië. Wij streven ernaar om onszelf te onderscheiden van onze concurrenten met hoogstaande kwaliteit."



Volgens de exporteur, die samenwerkt met de Galicische producenten, is de zeewieroogst in Spanje nog niet significant. Israël is momenteel de grootste producent. Frankrijk is mogelijk de grootste consument, omdat zeewier er al lang gebruikt wordt in de gastronomische sector en voor de haute cuisine.




Meer informatie:
José Vera Gómez
Guiver Fruits S.L.
Calle Granada, 12
Dolores de Pacheco, Murcia. Spain
M: +34 617437729
T: +34 968173341
j.vera@guiverfruits.es
www.guiverfruits.es

Publicatiedatum: