Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: Voedings- en agrarische sector heeft veel potentie

"De duurzame groei van de voedsel- en agrarische sector is erg belangrijk voor de toekomst van India. India beschikt over het tweede grootste landbouwareaal in de wereld en is gezegend met diverse agro-klimatologische zones. Het zou kunnen helpen bij de aanpak van de problemen rond de binnenlandse voedselzekerheid. Daarnaast zou het een vooraanstaande voedselleverancier aan de rest van de wereld kunnen worden."

Met deze woorden begint Avishek Gupta, investeringsmanager bij Caspian Impact Investment Adviser zijn gesprek met SocialStory. Er wordt gediscussieerd over recente trends in de voedsel- en agrarische sector en hoe zijn groep dit benadert.

Hoe denk je over de voedsel- en agrarische sector in India? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen?

"De voedsel- en agrarische sector heeft een geweldig, maar nog onbenut potentieel. Afwezigheid van schaalvoordelen, slechte infrastructuur op het platteland en de grote politieke inmenging heeft geleid tot een tekort aan groeikapitaal in de sector. Ook zorgt dit voor een gebrek aan interesse bij particuliere ondernemers. Door deze kwesties opereren de agrarische ketens niet optimaal.

Toch zorgt de kwaliteit voor meer interesse van beleidsmakers en ondernemers. Er zijn mogelijkheden voor een hogere productiviteit, meer toegevoegde waarden en afvalreductie. Dit biedt groeivooruitzichten voor de voedsel- en agrarische sector in de komende jaren. "

Publicatiedatum: