Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
fruitsap en smoothies populaire consumpties

La Place steeds meer in trek bij studenten en scholieren

Op 21 april vindt de dag van de gezonde schoolkantine plaats. De schoolkantine wordt steeds gezonder, maar er is ook een duidelijke verschuiving gaande waarbij horecagelegenheden steeds vaker gebruikt worden als 'traditionele schoolkantine'. Zo blijken de horecagelegenheden van La Place steeds meer in trek te zijn bij scholieren en studenten om te studeren of een gezonde lunch te nuttigen. Het aanbieden van gratis wifi, goede koffie en geen bediening aan tafel zijn belangrijke elementen die de keuze voor een geschikte werklocatie bepalen bij studenten en scholieren.

"Uit recent onderzoek van La Place blijkt dat 72% van de scholieren steeds vaker een lunch van huis vergeet mee te nemen. Verder constateren wij dat scholieren en studenten steeds meer op zoek gaan naar een gezond alternatief voor hun schoolkantine. De vestiging van La Place in Laren ligt tegenover een middelbare school. Rond 12.00 uur staan scholieren in de rij om een smoothie uit te kiezen. Ook het broodje beenham en de maaltijdsalades zijn populair", aldus Abe Wijnia, Senior Manager Operations bij La Place.

Top 3 populaire consumpties onder scholieren:
1. Vers fruitsap
2. Smoothies
3. Ciabatta beenham

Trend voornamelijk zichtbaar in studentensteden

Het gebruik van horecagelegenheden als flexplek of als schoolkantine is vooral in trek onder studenten. Zij studeren massaal buiten de deur en zijn steeds weer op zoek naar inspirerende en gebruiksvriendelijke horecalocaties waar ze het liefst een hele dag blijven werken of studeren.



De trend is jaren geleden ingezet en mede daarom opende La Place een vestiging in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Ook de vestigingen in de studentensteden zoals Groningen, Leiden, Amsterdam, Maastricht, Rotterdam en Eindhoven worden gezien als de perfecte uitvalbasis om te studeren. Studenten zijn op zoek naar een werkplek die hen inspireert en tevens motiveert. Het aanbieden van gratis wifi, goede koffie en de mogelijkheid tot het kopen van een verse, gezonde lunch zijn belangrijke afwegingen die zij hierin maken.

La Place wordt specifiek uitgekozen om het grote aanbod in verse, huisgemaakte producten en omdat er geen bediening aan tafel is. Studenten voelen zich hierdoor vrij om lang aan een tafeltje te blijven zitten.

Top 3 populaire consumpties onder studenten:
1. Koffie
2. Smoothie
3. Foccacia tonijnsalade
Publicatiedatum: