Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder afval dankzij geoptimaliseerde verpakkingen

In een onderzoek van 'denkstatt Gmbh' in samenwerking met 'Altstoff Recycling Austria AG' (ARA) werd onlangs onderzocht in hoeverre geoptimaliseerde verpakkingen de ecologische voetafdruk van voedingsmiddelen kunnen verkleinen. Dat meldt aiz.info, de website van het Duitse agrarische informatiecentrum.



De uitkomst: door de juiste toepassing van verpakkingen wordt de minimale houdbaarheid vaak duidelijk vergroot en levensmiddelen zijn bij het transport en de verkoop beschermd, wat uiteindelijk minder afval ten gevolg heeft. Geoptimaliseerde verpakkingen blijken hierdoor wel degelijk zin te hebben, ondanks dat zij meer plastic afval veroorzaken.


Publicatiedatum: