Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jonas Vercammen: "Verser kan niet"

Gebroeders Vercammen verkoopt eigen groenten op de markt

Tholen - Gebroeders Vercammen is al jarenlang actief in de teelt en verkoop van vollegrondsgroenten. Het bedrijf regelt de afzet zelf: de groenten worden thuis en op de markt verkocht. Sinds kort heeft Vercammen een nieuwe activiteit: het leveren van fruitmanden aan particulieren en bedrijven. "Dit staat nog in de startblokken, maar we verwachten dat het zeker gaat lopen", vertelt Jonas Vercammen.



"Bij ons kun je alles krijgen"
Rond de jaren 70 werd het bedrijf opgestart door de grootouders van Jonas en Matthias Vercammen, die sinds twee jaar eigenaren zijn. Jonas geeft aan dat zijn grootouders producten zelf teelden en aan de veiling leverden. "Na verloop van tijd besloten ze om de producten zelf af te zetten via thuisverkoop en markten. Ze teelden sla, tomaten, boontjes en bloemkolen in de vollegrond. Naarmate de jaren verstreken, breidde ook het aanbod uit. Vandaag de dag telen we 25 tot 30 verschillende producten in Koningshooikt en Berlaar. Wat we zelf niet telen, halen we van telers uit de buurt of kopen we in bij de veiling. Bij ons kun je alles krijgen!"



Volgens het ritme van de seizoenen

Het belangrijkste product dat Gebroeders Vercammen telen, is de bloemkool. "Daar staan we om bekend. We leveren bijna het jaarrond bloemkool, momenteel natuurlijk uit de kas. Naast bloemkool telen we ook venkel, broccoli, spitskool, boerenkool, savooikool, pastinaak, gele boontjes, pompoenen, koolrabi, peterselie, rode biet, raapjes, courgettes, vollegrondstomaten, aardappelen en andere producten. We zetten onze groenten in reeksen zodat er bijna heel het jaar door geoogst kan worden. We volgen dan ook het ritme van de seizoenen." Eigen teelt is ook meteen het belangrijkste onderscheid van Vercammen. "Wij leveren echt kwaliteitsproducten, die rechtstreeks van het veld komen. Verser kan niet!"


Vercammen staat bekend om haar bloemkool

Zorgboerderij
"Kwaliteit, versheid met aandacht en respect voor het milieu zijn de grootste troeven. Bij de teelt van deze vollegrondgroenten helpen ook een aantal autisten. Driemaal per week voeren zij taken uit, die passen bij hun behoefte en mogelijkheden.
Ons tuinbouwbedrijf geeft zowel aan de jongeren als ouderen, een houvast, energie en rust door het vaste dagritme. Doordat we een vaste plek aanbieden, ervaren ze veiligheid en vertrouwen. Per seizoen kan men steeds nieuwe dingen ontdekken en zijn er verschillende taken, passend bij ieders behoefte en mogelijkheden. Tenslotte zijn we ervan overtuigd dat door het zorgen voor dieren en planten de mensen hun eigenwaarde vergroot, omdat men eens niet diegene is die zelf geholpen moet worden. Bovendien is het werk op ons bedrijf zicht- en tastbaar en dat geeft veel voldoening, zowel voor ons als voor de cliƫnten!"



Jonas merkt ook dat klanten de versheid en kwaliteit waarderen. "Afgelopen weekend was het mooi weer en dat hebben we gemerkt op de markten. Er was een goede vraag naar lenteproducten waaronder bloemkolen, aardbeien, tomaten en komkommers. Allemaal vers en uit eigen streek."


Jonas en Matthias Vercammen

Markt het belangrijkst
Het grootste deel van de producten wordt afgezet op de markt. "In de loop der jaren zijn er markten bijgekomen, we hebben er nu vijf. Daarnaast doen we twee halve dagen thuisverkoop. We kiezen er bewust voor om zelf onze producten af te zetten. We hebben ook wat grotere klanten waar we op vraag voor telen. Ook zetten we nog producten af bij horecabedrijven."



De toekomst zien de broers positief tegemoet. Jonas: "We merken dat er nog steeds groei in onze teelt en afzet is. Het zou leuk zijn als we nu nog een paar groothandelaren als klant zouden krijgen, waar we teeltafspraken voor maken voor bepaalde producten. Als we dan een partij hebben, weten we zeker dat hij wordt verkocht."

Voor meer informatie:
Gebroeders Vercammen
Leemputten 40
2590 Berlaar
+32 - 0494 06 95 18
+32 - 0498 54 17 27
info@gebroedersvercammen.be
www.gebroedersvercammen.be