Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Danny Schrama:

"Als aspergeprijs langzaam zakt, blijft champignonhandel ook lopen"

Tholen - De champignonhandel is al lange tijd stabiel. "Eigenlijk is het een hele saaie markt met prijzen die al lang rond hetzelfde niveau hangen", vertelt Danny Schrama van Schrama Champignons uit Ulestraten. Hij vindt een stabiele marktsituatie wel prima. "Als de markt op en neer gaat, is het meestal meer neer dan op! Maar ik moet wel zeggen dat wij wat minder op de daghandel zitten."



De verkoop van champignons richting Pasen verliep redelijk. "Het was iets minder dan andere jaren, maar dat was wel verklaarbaar vanwege de weersomstandigheden. Dan valt er wat markthandel weg. Je ziet al jaren dat met Pasen de verkoop van de speciale paddenstoelen, zoals Oesterzwammen en Kastanjechampignons achter blijft bij de witte champignons. Met Kerst is dat precies andersom. Waarschijnlijk kleuren de witte champignons beter bij de eieren", lacht Danny.



Twee jaar terug introduceerde Schrama Champignons een nieuwe verpakking, die zich nadrukkelijk onderscheidt van het blauwe bakje en waarin de Limburgse herkomst een belangrijke rol speelt. Danny had echter meer vraag naar deze verpakking verwacht. "Eerst krijg je te horen dat er wat met de verpakking moet gebeuren en als je wat anders hebt, dan moeten mensen er weer aan wennen."



Hoe de markt de komende tijd een vervolg krijgt, is volgens Danny afwachten. "Het is bij ons altijd spannend wat de asperges doen. Zijn die vroeg goedkoop, dan valt de champignonhandel terug. Zakt de aspergeprijs langzaam, dan blijft de verkoop van champignons ook lopen."

Voor meer informatie:
Danny Schrama
Schrama Champignons
Hekstraat 26
6235 NL Ulestraten
Tel: 043-3643375
schramachampignons@kpnmail.nl
www.natuurlijklimburgs.nl