Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ADB Cool Company toegetreden tot AGRO Merchants Group

AGRO Merchants Group heeft de overname van ADB Cool Company BV (ADB) aangekondigd. De overname van ADB voegt specifieke deskundigheid toe aan het netwerk van AGRO Merchants Group. ADB is gespecialiseerd in complete logistieke oplossingen in de fruitsector, waaronder: transport, op- en overslag, kwaliteitsinspecties, ompakken, retail-etiketteren, rijpen en andere value added services.



Carlos Rodriguez, Partner en President van AGRO Merchants Europa: "ADB is een familiebedrijf met sterke waarden en cultuur, en heeft de focus op innovatie en continue verbetering. Zo is onlangs een geautomatiseerde druivenkniplijn geïmplementeerd. We delen dezelfde visie en zijn verheugd dat ADB een onderdeel van ons netwerk wordt. De huidige directie, Alex en Jacqueline de Bruijn, blijven bij alle aspecten van het bedrijf betrokken. "ADB versterkt de positie van AGRO in de fruitsector. Dat is van belang voor de afhandeling van de mondiale productstromen tussen Europa, Amerika en Zuid-Amerika. Zo werken we naar een end-to-end oplossing voor onze relaties.

Alex de Bruijn, Managing Director van ADB: "We zijn er trots op deel uit te gaan maken van de AGRO Merchants familie. Hun wereldwijde strategie en investeringsmogelijkheden stellen ons in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen op meerdere locaties wereldwijd. Ook biedt het waardevolle kansen voor onze medewerkers. Zo zullen we onmiddellijk beginnen met een uitbreiding van 8.000 m² van ons huidige complex in Westland. Door de nauwe samenwerking met de andere bedrijven in de AGRO groep kunnen we ons dienstenaanbod voor onze klanten nog verder verbeteren."

ADB Cool Company is een familiebedrijf dat meer dan 80 jaar geleden werd opgericht om de koeling en opslag van Westlandse druiven en leliebollen te faciliteren. ADB ontwikkelde vervolgens succesvol extra mogelijkheden om andere producten te behandelen en is de laatste decennia blijven groeien binnen de fruitsector. ADB heeft een opslagcapaciteit van 14.000 pallets en 160.000 m3 verdeeld over 32 ruimten. Temperaturen kunnen in deze ruimten afzonderlijk worden ingesteld tussen de -25 en +55 graden Celsius. Ook de beheersing van de luchtvochtigheid, afzonderlijk in te stellen per gekoelde ruimte, is in de standaard geïntegreerd.

Het dienstenaanbod bestaat onder andere uit: ompakken, kwaliteitsinspecties, rijpen, netten, flow packing en druiven knippen. Het bedrijf heeft diverse kwaliteitscertificaten waaronder BRC Storage & Distribution, IFS Logistiek, ISO 9001: 2008, SKAL en AEO. 
Publicatiedatum: