Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Robbert van Essen (Valstar Holland): "Hoe heter, hoe beter"

Steeds meer vraag naar speciale pepers



Tholen - Als marktleider op de Nederlandse pepermarkt heeft Valstar Holland nagenoeg jaarrond pepers beschikbaar. "Alleen in december valt er nog een paar weken een gaatje", vertelt Robbert van Essen, die verantwoordelijk is voor de peperverkoop.



"Momenteel is de import hard aan het afnemen en komen er meer en meer Nederlandse pepers op de markt. Het importseizoen ging niet vanzelf. De prijzen lagen lang op een laag niveau en krabbelden pas de laatste maand op. Israël leverde dit jaar kwalitatief minder product dan voorgaande jaren en Spanje had een groot volume beschikbaar."



"De aanvoer van Hollandse pepers is nog beperkt, waardoor de prijzen momenteel op een goed niveau liggen. De kiloprijs voor rode pepers ligt rond de 6 euro en van groene pepers rond de 4 euro. Pas aan het eind van de maand zullen de aantallen gaan toenemen, dus de prijzen zullen nog wel even stabiel blijven", verwacht Robbert.



Het totale Nederlandse peperareaal is volgens de handelaar vrij stabiel gebleven. Naast de eigen Nederlandse telers krijgt Valstar ook van een Belgische tuinder pepers aangevoerd. Een gedeelte is afkomstig van belichte teelt.



Opvallend noemt de handelaar de vraag naar de speciale soorten. "Zo zijn de Jalapeño, Habanero en Naga Jolokia-peper momenteel erg in trek. Wat dat betreft is het hoe gekker en heter, hoe beter! De prijzen liggen op een niveau rond de 6/7 euro voor de Jalapeño en zelfs 8-10 euro per kilo voor de Habanero's. Met name vanuit de exportmarkten is de vraag naar deze speciale pepers goed. Zo hebben we de export naar de Verenigde Staten het afgelopen jaar weer verder uitgebouwd."



Voor meer informatie:
Robbert van Essen
Valstar Holland
ABC Westland 110
2685 DB Poeldijk
T: +31 174 530817
F: +31 174 530888
R.vanEssen@valstar.nl
www.valstar.nl