Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sjaak Verploegen, Scherpenhuizen:

"Door rustige tomatenproductie verwacht ik ander voorjaar"

Tholen - "Er komen langzaam meer Hollandse tomaten op de markt, maar de producties lopen achter ten opzichte van andere jaren vanwege het wisselvallige weer dat we hebben gehad", vertelt Sjaak Verploegen van Scherpenhuizen. Waar de prijs van komkommers en paprika's de afgelopen week een flinke stijging inzette, bleven de tomaten een beetje achter. Gisteren lagen de klokprijzen van de trostomaten in Nederland en Belgiƫ rond de 1 en 1,05 euro.

"Goede weersvooruitzichten zijn altijd goed voor de tomatenconsumptie. Maar je ziet vaak dat het eerste 'mooie' weekend nog geen garantie is voor een goede verkoop. Vaak gaan de mensen eerst naar het tuincentrum en met het tweede zonnige weekend gaan ze barbecueƫn", zegt de tomatenverkoper. "Je komt steeds minder kwalitatief goed Spaans product tegen. Cherry-, Santa- en pruimtomaten levert Spanje nagenoeg jaarrond, maar in deze tijd van het jaar zie je nog wat kleinere aantallen."

Sjaak is redelijk positief gestemd over het vervolg van de seizoen. "Als alle klanten die nu nog Spaans product voeren, de komende week overstappen naar Hollandse tomaten dan hebben we allemaal een tekort, maar dat gaat altijd geleidelijk. Normaal biedt de omschakelperiode de nodige uitdaging, maar door de rustige productie verwacht ik een ander voorjaar. De kwaliteit van de Hollandse tomaten is erg goed. De belichte teelt neemt in veel segmenten toe en dat is kwalitatief gewoon een topproduct. Verder neemt de vraag naar specialty's in tomatenland alleen maar toe, ook van de Duitse retailers. Dat brengt, ondanks de situatie waar de Nederlandse tuinbouw in verkeert, volop kansen met zich mee!"

Voor meer informatie:
Sjaak Verploegen
Scherpenhuizen BV
De Keten 15
5651 GJ Eindhoven
s.verploegen@scherpenhuizen.nl
www.scherpenhuizen.nl