Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fons Aldenzee kiest nieuwe onderstam Windset Farms

De Amerikaanse tomatenkwekerij Windset Farms heeft een areaal van maar liefst 52 hectare Ultra Clima kassen. De teelt is high-tech en duurzaam en dat vraagt veel kennis. De Nederlandse teeltconsultant Fons Aldenzee is voor Windset Farms continu bezig met het verbeteren van het gewas, het klimaat en de optimalisatie van de groei. Sinds vorig jaar werken ze op het bedrijf met de nieuwe DRO141TX onderstam van De Ruiter. Volgens Aldenzee is deze zeer geschikt voor de teelt in de kassen in Santa Maria.




Warmet ind e kas
Aldenzee: "In de Ultra Clima kas zijn geen ventilatoren aanwezig. Het gewas wordt gekoeld aan de wortel. Hierdoor komt er meer warmte aan de top van het gewas. Dat merk je aan de bladeren. We zochten naar een methode om het gewas veerkrachtiger te maken. Een verandering van de onderstam kan hierbij doorslaggevend zijn."

Om een gewas te creƫren, dat beter om kan gaan met de hoge temperaturen en het hogere CO2-niveau, verwisselde Aldenzee de Maxifort onderstam in een proef voor de DRO141TX onderstam. Dat leverde goede resultaten op. in zware tijden is het ras iets vegetatiever. We hebben minder last van bladrand en de bladeren behielden de juiste lengte." Aldenzee vervolgt: "Na twee jaar testen in Santa Maria zijn we overgestapt op de DRO141TX onderstam voor bijna de hele kas in Santa Maria."

Aldenzee legt uit dat de Maxifort nog steeds een uitstekende keuze is voor andere kassen. "De keuze voor de DRO141TX is gebaseerd op het klimaat in Santa Maria en op het gebruik van deze kas. Elke onderstam heeft specifieke voordelen in een bepaald klimaat. Het is een kwestie van de juiste keuze op basis het nauwkeurig analyseren van het gewas in een bepaald type klimaat. Elk klimaat vraagt een andere onderstam"

Voor meer informatie over De Ruiter zaden & onderstammen:

De Ruiter Seeds
seminis.deruiter@monsanto.com
http://www.deruiterseeds.com