Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cycloon “Nicholas” laat sporen achter

Mini-tunnels asperges vernield

Er zijn veel aspergetelers in Duitsland die te maken hebben met de gevolgen van cycloon "Nicholas". De rukwinden beschadigden de mini-tunnels op de aspergevelden. Jörg Heuer van Spargelhof Heuer uit de omgeving van Hannover laat het volgende weten: "De cycloon heeft de folie van onze mini-tunnels weggeblazen. De folie geldt als een soort luchtkussentje dat wordt opgewarmd door de zon. Door de wind is er nu dus ook geen warmte." De oogst zal volgens Heuer niet worden beïnvloed: "De asperges groeien door. Het doet er momenteel niet toe wat er omheen gebeurt. Het is gewoon relatief duur om alle folie opnieuw op de tunnels te plaatsen."

Grote vraag, beperkt aanbod
Het aspergeseizoen komt eraan. "De vraag is nu al groot", aldus Jörg Heuer. "Vorig jaar begon het seizoen relatief vroeg, maar was er nog geen vraag. Dit jaar is het andersom. We hebben momenteel geen asperges, maar de vraag is groot." Heuer was "redelijk tevreden" met het weer dit seizoen. De felle rukwinden zijn echter ongewoon voor deze tijd van het jaar: "Nicholas was een bijzonder hevige orkaan. Dat hebben we lang niet gehad."

Invloed lenteweer
Jörg Heuer verwacht dit jaar weer een normaal aspergeseizoen: "Het is altijd mooi als we onze eerste zonnige periode hebben vóór de oogst. Helaas was dat dit jaar niet het geval."

Groene asperges 
In het gebied rond Hannover is Spargelhof Heuer een van de grootste producenten. "Wij verkopen onze asperges overal", meldt Heuer." Naast witte asperges teelt Spargelhof Heuer ook groene asperges. "De groene asperge is een vreemdeling", verklaart Heuer. Het groeit tegelijk met witte asperges. "De groene asperges zijn een goede aanvulling. Ze groeien boven de grond, terwijl witte asperges onder de grond groeien", verklaart de teler. "Er is slechts een kleine vraag naar groene asperges. Bovendien is de opbrengst van groene asperges minder in vergelijking met de witte asperges. "In Duitsland maakt de groene aspergeteelt slechts acht procent uit van de totale aspergeteelt. Bij Jörg Heuer is dat zelfs slechts twee procent: "In Duitsland draait de verkoop vooral om witte asperges."

Jörg Heuer
Spargelhof Heuer
Trülldamm 5,30938 Fuhrberg
Tel. +49 (0)5135 92500 0
j.heuer@spargelhof-heuer.de
www.spargelhof-heuer.de
Publicatiedatum: