Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Streekgebonden gastronomie als culinair erfgoed

Maarten van Lier (Markthal Rotterdam) spreker op symposium ASG.

ASG (Academie voor de Streekgebonden Gastronomie) en Summa College organiseren op 22 april in Eindhoven het symposium 'Schathuis van de Smaak': een niet te missen studiedag over streekgebonden, culinair erfgoed. Op het programma: topsprekers uit de horeca en voedingsindustrie, verhelderende workshops en culinaire hoogstandjes.



Streekgebonden gastronomie als culinair erfgoed
Vzw ASG is een kenniscentrum en studiegenootschap voor voeding en gastronomie in Vlaanderen en Nederland. De organisatie bewaart, inventariseert en promoot streekgebonden culinair erfgoed. Ze ondersteunt en organiseert ook relevante initiatieven. In samenwerking met de afdelingen Hotel, Onthaal- en Voedingstechnieken van het Summa College organiseert ASG op woensdag 22 april 'Schathuis van de Smaak'.

Topsprekers over relevante en actuele thema's
De studiedag is een must voor foodies en iedereen die actief is in horeca, land- en tuinbouw en toerisme. Belangrijke sprekers uit de sector vertellen over bewustmaking rond streekgebonden producten en hoe je ze succesvol in de markt en op de kaart zet. Er is ook volop aandacht voor innovatie en procesoptimalisatie, korteketenprojecten, de opwaardering van vergeten fruit, groenten en kruiden, artisanale productie, biologische landbouw, … – kortom, een tjokvolle agenda.

Dagvullend programma
De studiedag vindt plaats op woensdag 22 april in het Summa College in Eindhoven. Gasten zijn welkom vanaf 8.30. Van 9.30 tot 12.30 spreken Maarten van Lier (Directeur Markthal Rotterdam), Johny Geerinckx (Brandmanager Pure Kempen bij Rurant) en Charles van Goch (CEO Mise en Place). Na de lunch volgen workshops en presentaties door vakspecialisten over uiteenlopende thema's rond horeca, gastronomie en voeding. Vanaf 15.00 uur is er een marktborrel met infostandjes en proeverijen van producenten. Om 17.30 uur vangt het diner aan in het schoolrestaurant van Summa, onder leiding van chefs Eric Kruitwagen (Olijf) en Evert Thielen (Gertruda hoeve).

Het gedetailleerde programma, prijzen en inschrijvingsmodaliteiten vindt u op www.asg.be.

www.summacollege.nl
Publicatiedatum: