Maarten van Lier (Markthal Rotterdam) spreker op symposium ASG.
Streekgebonden gastronomie als culinair erfgoed
Vzw ASG is een kenniscentrum en studiegenootschap voor voeding en gastronomie in Vlaanderen en Nederland. De organisatie bewaart, inventariseert en promoot streekgebonden culinair erfgoed. Ze ondersteunt en organiseert ook relevante initiatieven. In samenwerking met de afdelingen Hotel, Onthaal- en Voedingstechnieken van het Summa College organiseert ASG op woensdag 22 april 'Schathuis van de Smaak'.
Topsprekers over relevante en actuele thema's
De studiedag is een must voor foodies en iedereen die actief is in horeca, land- en tuinbouw en toerisme. Belangrijke sprekers uit de sector vertellen over bewustmaking rond streekgebonden producten en hoe je ze succesvol in de markt en op de kaart zet. Er is ook volop aandacht voor innovatie en procesoptimalisatie, korteketenprojecten, de opwaardering van vergeten fruit, groenten en kruiden, artisanale productie, biologische landbouw, … – kortom, een tjokvolle agenda.
Dagvullend programma
De studiedag vindt plaats op woensdag 22 april in het Summa College in Eindhoven. Gasten zijn welkom vanaf 8.30. Van 9.30 tot 12.30 spreken Maarten van Lier (Directeur Markthal Rotterdam), Johny Geerinckx (Brandmanager Pure Kempen bij Rurant) en Charles van Goch (CEO Mise en Place). Na de lunch volgen workshops en presentaties door vakspecialisten over uiteenlopende thema's rond horeca, gastronomie en voeding. Vanaf 15.00 uur is er een marktborrel met infostandjes en proeverijen van producenten. Om 17.30 uur vangt het diner aan in het schoolrestaurant van Summa, onder leiding van chefs Eric Kruitwagen (Olijf) en Evert Thielen (Gertruda hoeve).
Het gedetailleerde programma, prijzen en inschrijvingsmodaliteiten vindt u op www.asg.be.
www.summacollege.nl