Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2015 geopend

Vanaf vandaag is de inschrijving voor de Jaarprijs Goede Voeding 2015 geopend. Tot 1 september kunnen producenten van levensmiddelen hun inschrijving insturen via www.jaarprijsgoedevoeding.nl.

De Jaarprijs Goede Voeding wordt uitgereikt om initiatieven te stimuleren, die zijn gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking. De prijs is bedoeld voor voedingsbedrijven die hun producten vanuit een gezondheidsperspectief hebben verbeterd, bijvoorbeeld door minder zout, verzadigd vet, suiker of meer vezel te gebruiken. De communicatie rond een product en de aanzet tot gezonder gedrag tellen mee bij de beoordeling. Ook basisvoedingsmiddelen komen in aanmerking voor deelname.
Producten die tussen 1 januari 2014 en 1 januari 2016 op de markt zijn gebracht, komen voor de prijs in aanmerking. Een inschrijvingsformulier en het reglement zijn hier te vinden.

Producten, die in aanmerking komen voor de Jaarprijs Goede Voeding 2015, moeten voldoen aan de criteria van de Richtlijnen voedselkeuze. Meestal gaat de hoofdprijs naar producten in de A-categorie (bij voorkeur). Een aanmoedigingsprijs is te verdienen door producten in de A (en/of B-categorie (bij middenweg). Producten in de C-categorie, die een aantoonbare gezonde verbetering hebben ondergaan, komen in aanmerking voor de categorie 'bijzondere vermelding'.

Tot 2011 gaf het Voedingscentrum de prijs uit, onder de naam Jaarprijs Voedingscentrum. Uitgeverij MYbusinessmedia zette de prijs na overdracht door het Voedingscentrum voort onder de naam Jaarprijs Goede Voeding. Dat gebeurt onder de vlag van de voedingsuitgaven voor professionals: Voeding Nu en VMT. In 2014 won Yam glutenvrij brood de Jaarprijs Goede Voeding 2014.
Op 24 november 2015 wordt de winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2015 bekend gemaakt tijdens een middagsymposium over de praktische kant van herformulering van producten. De winnaar van de prijs mag het logo van de Jaarprijs Goede Voeding gedurende een jaar lang voeren.

Jury
De jury van de Jaarprijs Goede Voeding 2015 bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende geledingen, die in Nederland betrokken zijn bij voeding, voedselproductie en communicatie daarover. De jury selecteert drie genomineerden waarna het publiek de mogelijkheid krijgt zijn stem uit te brengen via de website van de Jaarprijs.
Samenstelling jury:
- Prof. Frans Kok, voorzitter, hoofd afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit.
- Drs. Henrieke Crielaard, manager voeding en gezondheid, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).
- Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)
- Drs. Christine Grit, manager voeding en gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI).
- Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, vertegenwoordiger Foodcluster MYbusinessmedia, secretaris jury.
- Dr. Ir. Annet Roodenburg, NAV-bestuurslid, lector voeding en gezondheid HAS Hogeschool,
- Dr. Jeanne de Vries, universitair hoofddocent afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit
Meer informatie: www.jaarprijsgoedevoeding.nl
Vragen: jaarprijs@mybusinessmedia.nl
Prijsuitreiking tijdens symposium
De uitreiking van de Jaarprijs vindt plaats op 24 november tijdens een middagsymposium over herformulering van voedingsmiddelen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Kraak, 010-2894035.

Aanvullende informatie
De Jaarprijs Goede Voeding wordt uitgereikt om initiatieven gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking te stimuleren en in een brede belangstelling te plaatsen. Het achterliggende doel van de Jaarprijs is het prikkelen van industrie en handel om gezondheidsaspecten mee te nemen bij productontwikkeling en productinnovaties opdat het voor de consument gemakkelijker kan worden een gezondere keuze te maken. Enkele winnaars van voorheen zijn: YAM Glutenvrij brood (2014), Vivera We love Nature (2013), AH Extra mager vlees en verse soep Compleet (2008 en 2010), Fresh Tapas van The Greenery (2007), Fridéale van Aviko (2006), Fruit2day van Hero Nederland B.V. (2004), Vifit Optimel Vla van Campina Nederland (2003), Iglo zelfmaakgerechten van IgloMora Groep B.V. (2002), Groente à la Carte van HAK (2000). 
Publicatiedatum: